WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 Πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν το γάμο


1 Ιουνίου 2013

Σας έκανε πρόταση γάμου και εσείς δεχτήκατε. Όμως, πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε για νυφικό, εκκλησία, στολισμό, καλό θα ήταν να κάνετε μια συζήτηση. Κάτι σαν προγαμιαία συμφωνία. Θίξτε λοιπόν τα παρακάτω θέματα:

Οικονομικά ζητήματα: Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε από την αρχή τι θα γίνει με την διαχείριση των οικονομικών. Πάγια έξοδα, ενοίκιο, λογαριασμοί, πώς θα καλύπτονται;

Παιδιά: Θέλετε και οι δύο να κάνετε παιδιά; Μπορεί εκείνος να είναι ξεκάθαρος πως δεν θέλει να αποκτήσει οικογένεια; Είτε γιατί μπορεί να έχει παιδιά από προηγούμενο γάμο, είτε γιατί το έχει επιλέξει.

Καριέρα: Πρέπει να ξεκαθαριστούν από την αρχή στόχοι και φιλοδοξίες. Η καριέρα απαιτεί χρόνο και κόπο. Είναι καλό να είστε ειλικρινής από την αρχή για τις προτεραίοτηες της ζωής σας τόσο με το σύντροφό σας, όσο και με τον εαυτό σας.

Ελεύθερος χρόνος: Είναι από τα πιο βασικά θέματα. Ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από προσωπικό χρόνο. Μπορεί να σκέφτεται, να χαλαρώνει, να αλλάζει παραστάσεις. Να θυμάστε πως σε μια σχέση, μπορεί ο καθένας να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται.

Οι γονείς και τα πεθερικά: Θα πρέπει να τεθούν όρια και από τις δύο πλευρές. Οι γονείς έχουν την τάση να ανακατεύονται από καθαρό ενδιαφέρον και αγάπη. Όμως, αυτό κάποιες φορές δημιουργεί προβλήματα. Προστατέψτε λοιπόν τη σχέση από την αρχή.

Εκκρεμότητες: Μπορεί να υπάρχουν κάποια πράγματα στη σχέση σας, που δεν θέλατε να δείτε μέχρι τώρα. Η στιγμή που πρέπει να τα αντιμετωπίσετε έφτασε. Ξεκαθαρίστε όποιες καταστάσεις δημιουργούν μαύρα σύννεφα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.