WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ποιος άντρας τελικά κερδίζει το κορίτσι;


20 Ιουνίου 2013

Ένα ρητό λέει: «Κάνε μια γυναίκα να γελάσει και είναι δική σου».

Εύκολα λοιπόν συμπεραίνει κανείς, πως ο αστείος άντρας παίρνει πάντα το κορίτσι. Γιατί όμως τα καταφέρνει;

Οι γυναίκες λατρεύουν το γέλιο. Ακόμη και εκείνες που δεν έχουν τόση πλάκα οι ίδιες. Ναι, λογικό είναι να τραβήξει τη προσοχή τους ένας πολύ ωραίος άνδρας, αλλά μπορεί τελικά αντί να χαζεύουν τα μάτια του ωραίου, να κρέμονται από τα χείλη του αστείου.

Γιατί συμβαίνει;

Αρχικά, ο αστείος φαίνεται πιο εύστροφος. Η ικανότητά του να επεξεργάζεται τις πληροφορίες και τα ερεθίσματα που λαμβάνει και να τα μετουσιώνει σε ξεκαρδιστικές ατάκες και πράξεις, τον κάνει να φαίνεται έξυπνος. Και, μεταξύ μας, μάλλον είναι.

Η αλήθεια είναι πως μοιάζει να μην έχει ανάγκη τις γυναίκες. Ειδικά τις πολύ όμορφες. Όχι επειδή δεν μπορεί να τις έχει, γιατί αν θελήσει θα τα καταφέρει, αλλά επειδή έχει την τάση να απομυθοποιεί τα πάντα. Το ξέρει ότι είναι όμορφη αλλά ο στόχος του δεν είναι να την κολακεύσει αλλά να την κάνει να γελάσει. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο κομπλιμέντο από αυτό.

Έχει σύμμαχο το χρόνο. Ο ωραίος θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Είναι λογικό να την κολακεύσει αλλά αν περνάει η ώρα και αρχίσει να βαριέται τότε η γοητεία χάνεται. Εκεί λοιπόν χτυπάει ο αστείος. Δεν υπάρχει περίπτωση μια όμορφη κοπέλα να νιώσει πλήξη καθώς ατάκα στην ατάκα, κράτα αμείωτο το ενδιαφέρον της. Εκεί ακριβώς, ο αστείος αποκτά την γοητεία και γίνεται ο ενδιαφέρον τύπος της βραδιάς.

Είναι αυτό που λέμε «έξω καρδιά». Δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά, δεν είναι γκρινιάρης, απαισιόδοξος, δεν θυμώνει εύκολα, έχει πάντα διάθεση για πλάκα. Ακόμη και σοβαρά θέματα, μπορεί να τα αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Σε αντίθεση, με τον ωραίο, που πρέπει να αποδείξει πως έχει και εκείνος τα ίδια χαρακτηριστικά. Όσο για τα πραγματικά ελαττώματα του αστείου, εξωτερικά ή εσωτερικά, έχει βρει ένα αλάνθαστο κολπάκι για να τα διαχειρίζεται: αυτοσαρκάζεται, κάνοντας τα να φαίνονται ασήμαντα, αμελητέα.

Ο ωραίος έχει αυτοπεποίθηση. Πιστεύει πως η ομορφιά του αρκεί για να γοητεύσει μια γυναίκα. Δεδομένου της λανθασμένης εντύπωσης που επικρατεί, πως μια γυναίκα αναζήτα μόνο την εξωτερική εμφάνιση, επενδύει μόνο σ’ αυτή. Αντιθέτως, ο αστείος επειδή δεν έχει την γοητεία, επενδύει στην προσωπικότητά του.

Που ακόμα κερδίζει ο αστείος;

Με το γέλιο απελευθερώνονται ενδορφίνες, το φυσικό ναρκωτικό του οργανισμού για να χαλαρώνουμε, να νιώθουμε καλά και να αποβάλλουμε το στρες. Είναι οι ίδιες ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ και είναι εθιστικές. Όταν ο αστείος κάνει κάποια να γελάει με την καρδιά της, το σώμα της γεμίζει με αυτή τη μαγική οπιοειδή ουσία, οι άμυνές της πέφτουν και είναι δεκτική να του ανοιχτεί περισσότερο και να αποκτήσει στενότερες επαφές μαζί του. Έτσι, λοιπόν μετά το τέλος μιας όμορφης βραδιάς θα θελήσει να τον ξαναδεί σύντομα, αναζητώντας την παρέα του. Ότι και να λέμε, το γέλιο και η ευχάριστη παρέα είναι αυτό που αναζητούμε όλοι.

Ο αστείος δεν έχει κάποιον να ανταγωνιστεί. Είναι πάντα ήρεμος και ψύχραιμος. Η αλήθεια είναι ότι έχει τόσο αυτοπεποίθηση στο χαρακτήρα και το χιούμορ του και το αποδεικνύει με τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Αν λοιπόν βρεθεί στην παρέα δεύτερος αστείος, δεν θα νιώσει άβολα ή ότι απειλείται. Αντιθέτως, θα επιδοθούν σε ένα φανταστικό πινγκ πονγκ ατάκας. Η αλήθεια είναι πως θα σας διασκεδάσουν και θα σας μπερδέψουν για τον ποιον να διαλέξετε.

Τέλος, κάθε γυναικά ζητά δίπλα της έναν άντρα που θα την κάνει να γελάει και να περνάει καλά. Η ομορφιά χάνεται, η εξυπνάδα και το χιούμορ είναι αυτά που μένουν. Ο αστείος μπορεί να διασκεδάζει τη γυναίκα του μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Ωστόσο, θέλει προσοχή καθώς κάθε γυναίκα ξέρει να εκτιμά την καλή αίσθηση του χιούμορ. Αν δεν είστε αστείος και δεν το έχετε μην προσπαθήσετε να την πείσετε για το αντίθετο. Όχι μόνο δεν θα εκτιμηθεί αλλά θα χαρακτηριστείτε αστείος με την «κακή» έννοια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.