WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Είναι θέμα της "φύσης" ή της αυτοπεποίθησης


21 Ιουνίου 2013

"Γύρω σου επικρατεί ένας μύθος...Ξέρεις, ως προς το μέγεθος.." όπως έλεγε και ένα παλιό τραγούδι. 

«Οι περισσότερες γυναίκες όταν ξυπνούν από κώμα, το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι η υγεία των αγαπημένων τους προσώπων. Αντιθέτως, η πρώτη ανησυχία των ανδρών είναι η υγεία του πέους τους» Είναι ένα μικρό απόσπασμα από την ταινία του Richard Linklater, «Πριν τα Μεσάνυχτα» που στάθηκε ως αφορμή για να τεθεί το εξής ερώτημα, Ποια η σχέση των ανδρών με την εν λόγω ανατομία τους, την ώρα του σεξ; Τελικά, παίζει ρόλο το μέγεθος ή όχι;

Η αλήθεια είναι πως όλοι άνδρες ανησυχούν πολύ για το μέγεθος τους και αν ανατομικά είναι εντάξει. Ο λόγος φυσικά, είναι το δικό τους γόητρο αλλά και η ικανοποίηση της ερωτικής τους συντρόφου. Ωστόσο, μήπως τόσο άγχος για το τίποτα;

Υπάρχουν περιπτώσεις ανδρών που είναι αρκετά προικισμένοι και όχι μόνο. Μπορούν να ικανοποιήσουν μια γυναίκα στο έπακρο, χαρίζοντας της στιγμές απόλαυσης και έντασης. Από την άλλη όμως, η φύση τους προίκισε αλλά η ζωή τους αδίκησε. Αυτό σημαίνει, πως μπορεί ανατομικά να είναι οκ, ωστόσο ως εραστές παρουσιάζουν κάποια αδυναμία.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν περιπτώσεις ανδρών που δεν είναι τόσο τυχεροί αλλά ξέρουν πώς να ικανοποιήσουν μια γυναίκα. Μπορεί η φύση να μην ήταν γενναιόδωρη μαζί τους, αλλά οι ίδιοι κατέκτησαν όλα εκείνα τα επίκτητα χαρακτηριστικά που μπορούν να τους βάλουν επάξια στην κατηγορία των καλών εραστών.

Για το λόγο αυτό, οι άντρες θα πρέπει να σταματήσουν να εγκλωβίζονται στην εικόνα του σώματος τους. Οι σκέψεις που κάνει κάποιος για το σώμα του, καθώς και στις πεποιθήσεις του για το πώς οι άλλοι το αντιλαμβάνονται, λειτουργούν πολλές φορές ανασταλτικά. Όταν, δηλαδή, οι ανησυχίες για το σώμα είναι τόσο έντονες, που διασπούν την προσοχή από τα σεξουαλικά ερεθίσματα, τότε είναι πολύ πιθανή η μείωση της ικανοποίησης και η εμφάνιση δυσλειτουργίας.

Επίσης, υπάρχει μια μη ρεαλιστική αντίληψη σχετικά με το «φυσιολογικό» μέγεθος του πέους. Ο μύθος ότι το μέγεθος παίζει καταλυτικό ρόλο στην ευχαρίστηση της γυναίκας ενισχύει τη σημασία που αποδίδουν οι ίδιοι στο μέγεθος του πέους.

Να θυμάστε, πως όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση έχετε για το σώμα σας, τόσο καλύτερα θα αποδώσετε, ανεξάρτητα από τα αντικειμενικά σωματικά σας προσόντα.

 Κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.