WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Όταν η "γνώση" γίνεται δύναμη


2 Ιουλίου 2013

Οι άνθρωποι που συχνά μιλούν για τα προσωπικά τους και εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους, πιστεύουν αυτόματα πως έχουν δικαίωμα να ακούσουν και των άλλων. Το συμπέρασμά τους αυτό δεν είναι λογικό.

Η πληροφορία είναι εξουσία. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να προσέχει κανείς τα όσα λέει αλλά και που τα λέει. Σας έχει τύχει να συναντήσετε ανθρώπους που σπάνε το πρωτόκολλο και σας κάνουν κοινωνούς της ζωής τους. Αλλά κι αυτό, που μπορεί να εκληφθεί ως μια πράξη εμπιστοσύνης συνεπάγεται κινδύνους. Κάνοντας σας έμπιστούς τους, τα άτομα αυτά σας συμπεριλαμβάνουν στον στενό τους κύκλο και σας φορτώνουν με την ευθύνη να παρακολουθούν στο εξής την προσωπική τους εξέλιξη. Με απλά λόγια, γίνεται κανείς θεατής ενός ατομικού κόσμου που μέχρι τότε σας ήταν ξένος. Ένας ακόμα κίνδυνος που δημιουργείται είναι, πως ο άλλος μπορεί να περιμένει μια στάση παρόμοιας εμπιστοσύνης από μέρους σας, ώστε να κλείσει ο κύκλος που ξεκίνησε από την άλλη πλευρά. Για τους παραπάνω λόγους, προσπαθήστε να συγκρατείτε τον ενθουσιασμό σας για τα άτομα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε και προσεκτικοί όταν μιλάτε. Οι πληροφορίες που δίνετε, δίνουν εξουσία σ’ αυτόν που τις μαθαίνει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.