Ποιο είναι το αντίθετο της αγάπης;

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι το μίσος. Όμως αν σκεφτείτε ξανά θα δείτε πώς το αντίθετο είναι η αδιαφορία.

Γιατί απλά ο άνθρωπος που φαίνεται να μας μισεί στην πραγματικότητα μας ομολογεί έναν κρυφό θαυμασμό. Ο φθόνος δουλεύει στην ίδια κατεύθυνση. Εκεί όπου σημαδεύει η οργή του φθονερού υπάρχει ένα επίτευγμα. Στην αδιαφορία όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Για το άτομο που αδιαφορεί για εμάς είναι σαν να μην υπάρχουμε, δεν του προκαλούμε κανένα συναίσθημα, θετικό ή αρνητικό έστω.

Βεβαία από την άλλη, ο φθόνος στους ανθρώπους αποκαλύπτει πόσο δυστυχισμένοι νιώθουν με το να έχουν διαρκώς την προσοχή τους στο τι κάνουν ή στο τι δεν κάνουν οι άλλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε χρειάζεται να παίρνουμε προφυλάξεις απέναντι στο άτομο που νιώθει φθόνο για εμάς, ο οποίος, τυφλωμένος από το αρνητικό πάθος που τον παρασέρνει, μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα. Δεδομένου ότι με το να μιλάμε για το πρόβλημα δεν επιλύεται τίποτα ποτέ δε θα παραδεχτεί τη συναισθηματική αυτή δυσλειτουργία, το πλέον φρόνιμο είναι αποφύγουμε να κάνουμε τον φθονερό κοινωνό των σχεδίων μας, γιατί η υποσυνείδητη τάση του θα είναι να μας ανακόψει.

Δεν υπάρχει λόγος να ανακοινώνουμε τα όνειρα, τις σκέψεις και τα σχέδια μας. Ο λόγος είναι πώς θα προσπαθήσει να επισημάνει ελαττώματα για να μας αποθαρρύνει και να μην το φέρουμε εις πέρας. Για τον ίδιο λόγο, συμφέρει να κρύβουμε τα επιτεύγματά μας στο μέτρο του δυνατού. Έτσι, και κάνουμε τους φθονερούς να υποφέρουν λιγότερο και γλιτώνουμε το αρνητικό συναισθηματικό φορτίο που θα έφτανε σε εμάς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.