Όσο αντιφατικό αν σας ακούγεται κρύβει μια δόση αλήθειας.
Το ότι κάνουν τη στέρηση έναν καινούριο δρόμο κι όχι λόγο για απογοήτευση είναι αυτό που διαφοροποιεί τα δημιουργικά πνεύματα από εκείνα που συμβιβάζονται με την αποτυχία. Μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει την άποψη αυτή ή να δυσκολευτεί να δεχθεί την δύναμη που κρύβει. Για το λόγο αυτό αξίζει να σημειωθεί μια αληθινή ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ισραηλινό βιολιστή Ιτζάκ Πέρλμαν. Σε ένα κονσέρτο που έδινε στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης, λίγο μετά την αρχή έσπασε από το βιολί του μια χορδή. Το λογικό και το αναμενόμενο ήταν να διακόψει το κονσέρτο του για λίγο. Κι όμως, ο Πέρλμαν, συνέχισε να παίζει με τις χορδές που του είχαν απομείνει. Ήταν μια πρόκληση σχεδόν ακατόρθωτη, να παίξει με τρείς χορδές μια παρτιτούρα που ήταν ήδη δύσκολη για τέσσερις, αλλά προς κατάπληξη όλου του κόσμου κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.
Τελειώνοντας το κονσέρτο, δέχθηκε ενθουσιώδες χειροκρότημα. Ο Πέρλμαν είπε τότε «Ξέρετε; Μερικές φορές η δουλειά του καλλιτέχνη είναι να εξακριβώνει τι μπορεί να κάνει με ότι του απομένει».
Σκεφτείτε τι φράση του αυτή και δείτε τι μπορείτε να κάνετε πλέον εσείς με ότι σας έχει μείνει. Οι δυσκολίες είναι για να ξεπερνιούνται και τότε το συναίσθημα της ικανοποίησης είναι πολύ μεγάλο και σημαντικό.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.