WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να μάθετε τι εννοούν οι άλλοι


3 Αυγούστου 2013

Όταν μιλάτε μαζί τους, ζείτε μαζί τους, είστε ερωτευμένοι και γενικότερα μοιράζεστε τη ζωή σας μαζί τους!

Η αλήθεια είναι πως δεν μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα και ας είμαστε από την ίδια χώρα, από την ίδια πόλη, από τους ίδιους γονείς, μένουμε στο ίδιο σπίτι, γνωριζόμαστε κ.τ.λ. Ο κάθε άνθρωπος μιλά τη δική του γλώσσα αυτή που τον βοηθά να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα γύρω του. Στο σημείο αυτό ξεκινά η τριβή μεταξύ των ανθρώπων. Ο λόγος είναι πως ο κάθε άνθρωπος πιστεύει πως η αλήθεια του είναι αλάνθαστη και βρίσκεται πάνω από την αλήθεια κάθε άλλου ανθρώπου. Η στάση αυτή μας κάνει να φερόμαστε με ακαμψία και να δείχνουμε ελάχιστη συναισθηματική κατανόηση για τους άλλους. Κανείς δεν διαθέτει την δεξιότητα της ενσυναίσθησης.

Το να βαδίζεις στη ζωή με βεβαιότητες είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλήξεις θυμωμένος με όλο τον κόσμο. Για να καταπολεμήσει κανείς τον πειράσμο της μονοσήμαντης σκέψης και να δει τα πράγματα πιο σφαιρικά, ο ψυχολόγος Έντουαρντ ντε Μπόνο μάς προτείνει να αναπτύξουμε κάποια εργαλεία σκέψης που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι λέει ο άνθρωπος που κάθεται απέναντί μας. Πώς μπορούμε να το καταφέρουμε;

Αρκεί:

  • Να αλλάξουμε την ορθολογική ανάλυση με πρόκληση. Αντί να εκτιμούμε πώς είναι τα πράγματα, ας παίξουμε με το πώς θα μπορούσαν να είναι αν...
  • Να είμαστε αυθόρμητοι και να "ανοίγουμε τα φράγματα" για να μπαίνουν κάθε είδους ιδέες, όπως συμβαίνει σε μία συνεδρία brain-storming.
  • Να αφήνουμε κατά μέρος τις παλιές εκτιμήσεις ή κρίσεις, δηλαδή: να παράγουμε ιδέες χωρίς προκαταλήψεις.
  • Να αποδεχόμαστε όλους τους πιθανούς δρόμους και να αποφεύγουμε τις ετικέτες στην άσκηση σκέψης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.