WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Άλλο έρωτας κι άλλο σεξ


4 Αυγούστου 2013

Μην τα μπερδεύουμε όλα!

Λένε πώς τα πάντα στον κόσμο έχουν να κάνουν με το σεξ. Όλα εκτός από το σεξ. Το σεξ έχει να κάνει με την εξουσία. Ισχύει άραγε η άποψη αυτή;

Το σεξ λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη που βοηθά στην εξέλιξη, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα. Πότε; Όταν μπερδεύεται με συναισθήματα και τον έρωτα. Άλλο πόθος, άλλο πάθος και άλλο σεξ. Δεν υπάρχει λόγος να προσποιείται κανείς ένα ψευτικό ρομαντισμό, όταν απλά και μόνο ποθεί κάποιον. Την άποψη αυτή την εξηγεί καλύτερα ο Γούντι Άλεν. Μια από τις ηρωίδες του στον Ειρηνοποιό (Love and death) απαγγέλει το εξής λογύδριο γύρω από τον έρωτα:

"Να αγαπάς σημαίνει να υποφέρεις. Για να μην υποφέρεις, πρέπει να μην αγαπάς. Μετά όμως, υποφέρεις που δεν αγαπάς. Επομένως, το ν' αγαπάς σημαίνει να υποφέρεις. Το να μην αγαπάς σημαίνει να υποφέρεις. Το να υποφέρεις σημαίνει να υποφέρεις. Το να είσαι ευτυχισμένος σημαίενι ν' αγαπάς. Το να είσαι ευτυχισμένος, άρα, σημαίνει να υποφέρεις, αλλά όταν υποφέρεις γίνεσαι δυστυχισμένος, επομένως, για να είσαι δυστυχισμένος πρέπει να αγαπάς ή να αγαπάς να υποφέρεις ή να υποφέρεις από υπερβολική ευτυχία. Ελπίζω να καταλαβαίνεις".

Για να ξεφύγουμε από αυτές τις ασυναρτησίες,  είναι μείζονος σημασίας να αποκαλούμε το σεξ με το όνομά του και να ξέρουμε να το ξεχωρίζουμε από πιο λεπτά συναισθήματα. Για να μπαίνουν και κάποια θέματα στη θέση τους. Μπορείτε λοιπόν να διεκδικήσετε το σεξ και να αναζητήσετε τον ερώτα. Για την ψυχική σας ασφάλεια, προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε τα κίνητρά σας κάθε φορά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.