WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

To σταυρόλεξο κάνει καλό στο μυαλό...το σεξ παντού


6 Αυγούστου 2013

Όσο κοινότυπο και αν σας ακούγεται, το σεξ κάνει καλό. 

Δεν είναι φήμη. Πράγματι ένα άτομο που έχει μία καλή σεξουαλική ζωή, τείνει να είναι πιο ευτυχισμένο, υγιές και να ζει περισσότερο. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι έρευνες, και για να το λένε κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Ωστόσο, οι δυσκολίες της καθημερινότητας, η έλλειψη χρόνου, έχουν κάνει το σεξ ακριβό "σπορ". Και χρησιμοποιούμε τη λέξη σπορ, γιατί είναι από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις. Πώς; Εξαιτίας των αυξημένων παλμών και των βαθιών αναπνοών, το σεξ δεν είναι ευεργετικό μόνο για την καρδιά, αλλά και για την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο. Και όχι μόνο. Βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών,  αφού είναι μακράν η πιο διασκεδαστική γυμναστική, καθώς οι έλξεις αποκτούν άλλη διάσταση όταν γίνονται στο κρεβάτι.

Τι πιο ωραίο από το ερωτικό παιχνίδι με το σύντροφό σας; Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.

Δεν το συζητούμε πως δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία ομορφιάς. Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος οργανισμός διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων στο σώμα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.

Κερδίζεις χρόνια. Δεκαετής έρευνα έδειξε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές προσθέτουν χρόνια ζωής, με τους συχνούς οργασμούς να μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δραματική πτώση των ορμονών του άγχους, που παρατηρείται μετά το σεξ.

 Άδικα παιδεύεστε με δίαιτες. Το σεξ μπορεί να σας κάνει να κάψετε θερμίδες. Έρευνες λένε πώς κατά τη διάρκεια της πράξης μπορείς να κάψεις περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμεί με 15' γυμναστικής στον διάδρομο!

Τέλος, λειτουργεί και ως παυσίπονο. Η αναλγητική δράση του σεξ ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου. Λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που απαλύνουν τον πόνο χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το σεξ καταπολεμά τις ημικρανίες, καθώς πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου. Αν λοιπόν έχετε πονοκέφαλο, ξανασκεφτείτε το…

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.