WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μήπως κινδυνεύουμε από το σύνδρομο της απότομης "επιτυχίας";


23 Αυγούστου 2013

Τί γίνεται όταν κάποιος δεν είναι έτοιμος να δεχθεί μια απότομη επιτυχία σε κάποιο τομέα της ζωής του; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα στην επιτυχία;

Όταν μια επιτυχία έρχεται ξαφνικά σε νεαρή ηλικία ή όταν υπάρχει έλλειψη αυτοεκτίμησης, τότε υπάρχει κίνδυνος να την πατήσουμε από υπερβολική δόση. Η επιτυχία είναι τόσο εύκολη και τόσο περίπλοκη όσο το να κερδίσεις τον πρώτο λαχνό του λαχείου: κάποιοι τον πιάνουν με την πρώτη και άλλοι δε θα δουν πότε ούτε δεκάρα, έστω κι αν παίζουν συνεχώς. Στα λαχεία παρεμβαίνει η τύχη και στην επαγγελματική επιτυχία η εμμονή μαζί με το ταλέντο.

Υπάρχει στον κόσμο πολύ ταλέντο που έμεινε αναξιοποίητο λόγω έλλειψης επιμονής και πολλοί που αγωνίζονται να πετύχουν κάτι στο οποίο δεν είναι καλοί. Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά ανάμεσα στην "ανόητη" και στην έξυπνη επιτυχία είναι πως η πρώτη συμβαίνει μόνο μία φορά, καρπός της τύχης, ενώ η δεύτερη μπορεί να αναπαραχθεί επειδή προέρχεται από την προσωπική στάση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.