WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Δεν θέλω να αλλάζω γνώμη


20 Αυγούστου 2013

Γιατί μας δυσκολεύει η διαδικασία αυτή; 

Πολλές φορές τυχαίνει να βρίσκεται κανείς σε συζητήσεις, όπου οι συνομιλητές του μιλούν ως αυθεντίες. Προσπαθούν να υπερασπιστούν την άποψή τους με τέτοιο τρόπο που δεν ακούν τους άλλους. Δεν δέχονται σε καμία περίπτωση τη διαφορετική άποψη. Αυτό δεν τους κάνει εγωιστές απλά είναι εγκλωβισμένοι στο δικό τους τρόπο σκέψης. Ο κάθε άνθρωπος βλέπει τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία και πιστεύει πως είναι η σωστή. Η οπτική αυτή φέρει τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω του όπως είναι διαμορφωμένα από την οικογένεια και το περιβάλλον.

Ωστόσο, τι γίνεται όμως αν αμφισβητηθούν οι απόψεις του; Πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει τα πιστεύω του κάποιος;

Αν σκεφτείτε λίγο με κριτικό πνεύμα θα καταλάβετε το μέγεθος της άγνοιας σας. Θα συνειδητοποιήσετε ότι συχνά κάνετε λάθος και θα θελήσετε να δοκιμάσετε την αξιοπιστία των ιδεών σας. Κάθε αποτυχία ή λάθος σας βοηθά να δείτε το τεράστιο πεδίο που ανοίγετε μπροστά σας για βελτίωση. Από την άλλη πλευρά αν παραμένετε άκαμπτοι στις απόψεις και τις ιδέες σας τότε κινδυνεύετε να χάνετε τον έλεγχο του εαυτού σας, κάθε φορά που οι γύρω σας προσπαθούν να σας δείξουν μια διαφορετική οπτική. Ο Νίτσε έλεγε «Δεν μπορούμε να φιλοδοξούμε να τα κάνουμε καλά όλα, αρκεί απλώς η διάθεση να κάνουμε σήμερα τα πράματα καλύτερα απ΄ ότι χθες».

Η μετριοπάθεια είναι πολύ σημαντικό να υιοθετείται από κάποιον ως αρετή στην ζωή του. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι τα άτομα που κυριεύονται από την αλαζονεία πως όλα τα ξέρουν και όλα τα κάνουν καλά, είναι πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους. Δεν συγχωρούν τα λάθη. Κι όμως τα λάθη οδηγούν κάποιον στην "αυτοβελτίωση".

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.