WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η χρήση του ημερολογίου


17 Αυγούστου 2013

Ως εναλλακτική μέθοδος ψυχανάλυσης.

Όσοι είναι δύσπιστοι, δεν έχουν χρόνο ή χρήμα για ψυχανάλυση, μια καλή λύση είναι το ημερολόγιο. Η τήρηση προσωπικού ημερολογίου είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να ψάχνουν μέσα τους και να ανακαλύπτουν επιθυμίες, απωθημένα, σκέψεις, κίνητρα των οποίων δεν είχαν καν συνείδηση. Μπορεί τα blogs και η ελευθερία των social media να φαίνονται πως έχουν εκτοπίσει το παλιό ημερολόγιο με το γυαλιστερό δέσιμο και την κλειδαριά, που εξασφάλιζε το άβατο των προσωπικών δεδομένων, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει μια μαγεία που τη χαρίζουν μόνο το μολύβι και το χαρτί.

Άρχισε να μοιράζεσαι και πάλι τις σκέψεις σου:

  • Δεσμεύσου σε μια ελάχιστη συχνότητα: για παράδειγμα, αφιέρωσε στο ημερολόγιό σου μια ώρα κάθε Κυριακή απόγευμα ή όποτε νιώθεις πως το έχεις ανάγκη.
  • Αφού γράψεις την ημερομηνία, άφησε το μολύβι να αποτυπώσει τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, τους φόβους και τα όνειρά σου. Όπως αυτά σου έρχονται εκείνη τη στιγμή, μπερδεμένα.
  • Δώσε ένα τίτλο, ώστε να μπορεί να ανατρέξεις εύκολα στο κείμενό σου. Μπορεί ο τίτλος να είναι ένα σύμβολο ή ένα τραγούδι. Κάποιες φορές δυσκολευόμαστε να αποδώσουμε με ακρίβεια τα όσα νιώθουμε. Μπορεί να φταίει πως δεν έχουμε έρθει σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο.
  • Ξαναδιαβάστε τις σελίδες αυτές. Αυτή είναι η ευχαρίστηση ενός προσωπικού ημερολογίου.
  • Μην νιώσετε πότε ντροπή ή ενοχή για όσα έχετε νιώσει. Τα συναισθήματα αυτά σε οδήγησαν να γίνεις αυτή που είσαι τώρα. Μπορεί η περίοδος που γράφεις να μην είναι η καλύτερη της ζωής. Είναι όμως κομμάτι της. Η επαφή μ΄αυτή θα σε βοηθήσει να δεις καινούρια πράγματα, να αναγνωρίσεις τα λάθη σου και να βρεις τη λύση που παιδεύεσαι τόσο καιρό.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.