WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

12 στοιχεία που ξεχωρίζουν τις πετυχημένες γυναίκες


31 Αυγούστου 2013

Κάθε γυναίκα ορίζει διαφορετικά τη σημασία της λέξης επιτυχία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μυστικά που αποδεικνύουν πως μερικές επιτυχημένες γυναίκες κάνουν κάτι διαφορετικά.

• Το κάνουν με πάθος. Πολλοί λένε πως πρέπει να πιστέψεις κάτι πολύ για να το πετύχεις. Ισχύει. Γιατί όμως δεν το πετυχαίνουν; Απλά, η πίστη αυτή κράτα ελάχιστα. Τίποτα δεν αποκτάται εύκολα στη ζωή. Θέλει προσπάθεια και αγώνα για να τα καταφέρεις. Όταν λοιπόν η πίστη και το θέλω σου σε κράτα ενεργό παίχτη στο παιχνίδι τότε στο τέλος θα βγεις νικητής.

• Δεν αναζητούν την τελειότητα. Κανείς δεν είναι τέλειος. Το κυνήγι της τελειότητας οδηγεί μόνο σε δυστυχία. Αντιθέτως, αυτό που κάνουν είναι να βελτιώνονται συνεχώς. Η εξέλιξη σε κράτα στην κορυφή.

• Έχουν ηγετικές ικανότητες. Σε όποιο πόστο κι αν είναι στη δουλειά τους προσπαθούν να διεκδικήσουν την ηγεσία και φυσικά στο τέλος τα καταφέρνουν.

• Το θέμα του γάμου αγγίζει τα άκρα. Συγκεκριμένα, μια πετυχημένη γυναίκα καριέρας μπορεί να έχει ένα τέλειο γάμο ή ένα αποτυχημένο. Δεν υπάρχει μέση λύση. Ο λόγος είναι πως ο άντρας της στην πρώτη περίπτωση, θα είναι φανατικός υποστηρικτής ενώ στην δεύτερη απλά δεν μπορεί να αποδεχθεί το απαιτητικό της πρόγραμμα.

• Είναι σίγουρες ότι θα πετύχουν. Εκτός από την πίστη του στόχου τους, έχουν πίστη στον εαυτό τους. Αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, δύο στοιχεία πολύ σημαντικά για την εξέλιξη τους.

• Δεν φοβούνται να ρισκάρουν. Έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις συνέπειες μιας λάθος κίνησης αλλά και να αξιοποιήσουν το θρίαμβο μιας σωστής.

Αγαπούν την αποτυχία. Είναι φανατικοί υποστηρικτές της άποψης ότι η αποτυχία και η επιτυχία πάνε χέρι-χέρι. Τα λάθη, οι δύσκολες και άτυχες στιγμές γίνονται μαθήματα και όχι αιτία να σταματήσουν την προσπάθειά τους.

Η σωματική άσκηση είναι ένα ακόμη πλεονέκτημά τους. Θυμάστε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ», δίκιο είχαν.

Φτιάχνουν συνεχώς λίστες για να οργανώσουν τις σκέψεις τους αλλά και τα πράγματα που έχουν να διεκπεραιώσουν. Τις περισσότερες φορές οι λίστες αυτές μένουν ανολοκλήρωτες. Το ζητούμενο είναι πως είναι εντάξει μ΄αυτό, γιατί ξέρουν πως δεν μπορούν να τα κάνουν όλα.

• Έχουν ανάγκη από προσωπικό χρόνο και ξέρουν να τον διεκδικούν. Είναι πολύ σημαντικό να απομονώνονται και περνούν ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό τους. Βρίσκουν τις ισορροπίες του και επανέρχονται ανανεωμένες.

• Το να είναι συνεχώς ενημερωμένες με θέματα της δουλειάς τους της βοηθά να μένουν στο παιχνίδι. Η σχέση τους με το διαδίκτυο είναι εξαιρετική. Όμως, το μυστικό τους δεν είναι αυτό. Η επαφή τους με σημαντικούς ανθρώπους και η επιθυμία τους να γνωρίζουν όλο και πιο πολλούς ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή και ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα, τις κάνουν να είναι πιο ευτυχισμένες αλλά και να ξεχωρίζουν στο τομέα τους.

• Εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους καθημερινά με κάθε τρόπο στους ανθρώπους που τις υποστηρίζουν και αναγνωρίζουν το ταλέντο τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.