WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γελάστε γιατί χανόμαστε


13 Σεπτεμβρίου 2013

Έχει αρχίσει να γίνεται το αγαπημένο μότο όλων και μεταξύ μας καλύτερα καθώς έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή μας.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Άγχος, ανασφάλεια, φόβος για το μέλλον, έλλειψη κινήτρων, όλα αυτά και πολλά άλλα χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μας. Κι όμως, η λύση σ΄όλο αυτό δεν είναι η απάθεια ή απελπισία αλλά το γέλιο. Ακόμα, και στα δύσκολα το γέλιο βοηθά. Ο  Γκράουτσο Μαρξ συνόψιζε το χιούμορ σ' αυτόν τον απλό τύπο: τραγωδία+χρόνος=κωμωδία. Όταν είμαστε σε θέση να παρατηρούμε ένα τραγικό γεγονός από την οπτική του παρελθόντος, αυτό γίνεται αστείο.

Το μυστικό του χιουμορίστα είναι πως δεν περιμένει να περάσει ο χρόνος: κάνει αμέσως αστείο το τραγικό. Ένας από του πρωτοπόρους της γελωτοθεραπείας, ο συγγραφέας Μάριο Σατς, εξηγεί στο έργο του "Ο Βούδας του Γέλιου" έναν νόμο που μας οδηγεί σε σκέψεις: "Γελάει λιγότερο ένα παιδί από ένα μωρό, ένας έφηβος από ένα παιδί, ένας ενήλικας από έναν έφηβο, ένας ηλικιωμένος από έναν ενήλικα".

Σημαίνει, άραγε, αυτό πως γερνάμε όταν χάνουμε την ικανότητα να γελάμε μ' αυτά που μας συμβαίνουν; Πολύ πιθανόν. Άνθρωπος που επιδιδόταν με πάθος στις αντιπαραθέσεις, ο Όσκαρ Ουάιλντ δεν έχανε ευκαιρία να γελάει με τις ανθρώπινες αθλιότητες, συμπεριλαμβανομένων των δικών του. Ίσως, γι αυτό κατάφερε να κρατήσει το πνεύμα του νέο και ανυπότακτο μέχρι το τέλος της ζωής του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.