WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 τρόποι για να είστε ευτυχισμένοι στη δουλειά


20 Σεπτεμβρίου 2013

WORK.jpg

Η δουλειά είναι ευτυχία! 

Τις περισσότερες ώρες της μέρας είμαστε στη δουλειά. Το ευχάριστο κλίμα είναι απαραίτητο. Είναι άσχημο να ξυπνάς το πρωί και να νιώθεις σαν πρωτάκι που πάει πρώτη μέρα στο σχολείο. Άγχος, φόβος, ανησυχία, αγωνία, κόμπος στο στομάχι, νεύρα, δείγματα άρνησης και δυσαρέσκειας. Όλα αυτά όχι μόνο δεν σας βοηθούν να είστε ψυχικά ήρεμοι αλλά και ούτε αποδοτικοί στη δουλειά σου. Πώς μπορείτε να αλλάξετε το δυσάρεστο κλίμα και δημιουργήσετε ένα περιβάλλον ευχάριστο και συναδελφικό; 

  • Μην αφήσετε τίποτα για αύριο. Είναι μια συμβουλή που θα σας βοηθήσει στη ζωή σας γενικότερα. Ακόμα και στην προκειμένη περίπτωση σας βοηθά να βελτιώσετε τις μεταξύ σας σχέσεις. Όταν δημιουργείται μια παρεξήγηση πάνω στη δουλειά καλό είναι να λυθεί εκείνη τη στιγμή. Αν δεν είναι σωστή χρονική στιγμή, ζητήστε το αργότερα, αλλά όχι άλλη μέρα.
  • Μην είστε καχύποπτοι. Το ότι δεν έρχονται τα email σας από ένα συνάδελφο, δεν σημαίνει πως είναι ασυνεπείς ή πως το κάνει επίτηδες. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Ρωτήστε τον και βρείτε μία λύση. Όταν πλησιάζετε ένα συνάδελφό σας για κάτι που έχει δημιουργηθεί χωρίς να είστε αυστηροί μαζί του ή να ασκήσετε κριτική τότε τα πράγματα είναι καλύτερα.
  • Μην ανακατεύεστε σε υποθέσεις άλλων. Μπορεί να είναι δελεαστικό να αναλάβετε το ρόλο του δικηγόρου, του διαιτητή ή του συμφιλιωτή αλλά καλό θα ήταν να μείνετε ουδέτεροι. Είναι μια διαφωνία που πρέπει να τη λύσουν μόνοι τους. Αν ζητήσουν τη βοήθεια σας τότε μπορείτε να μιλήσετε γι αυτό. Ακόμα, καλό θα είναι να μείνετε έξω από συζητήσεις που έχουν τη μορφή κατηγόριας. Μπορεί ένας συνάδελφός σας να μην τα πηγαίνει καλά με τον προϊστάμενό σας. Το να πέσετε στην παγίδα να τον κατηγορείτε στο τέλος και εσείς, δικαιώνοντας το συνάδελφό σας είναι πολύ εύκολο. Όμως, θα πρέπει να μείνετε έξω από αυτό για τον απλούστερο λόγο δεν γνωρίζετε την πλήρη αλήθεια.
  • Χρησιμοποιήστε τα οφέλη που σας δίνει η εταιρεία σας: Δεν ζημιώνετε την εταιρεία αλλά ούτε κακολογείστε από τους συναδέλφους σας. Τα οφέλη που σας προσφέρονται τα κερδίζετε από την απόδοσή σας στη δουλεία. 
  • Όσο πιο γελαστός, ευχάριστος, σωστός είστε με τη δουλειά σου, έτσι ακριβώς θα αντιμετωπίζεστε από τους συναδέλφους σας. Όλοι θέλουν να συνεργάζονται με θετικούς ανθρώπους γεμάτους ενέργεια.
  • Γνωρίστε τη γραμμή αποδοχής σας. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του βιώματα, τις σκέψεις, τις απόψεις τους. Είναι λογικό όταν συνεργαζόμαστε με άλλους ανθρώπους να ερχόμαστε πολλές φορές σε "διαμάχη" καθώς λόγω της μοναδικότητάς μας οι ανάγκες και τα θέλω μας συγκρούονται. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο έχετε εκπαιδεύσει τον εαυτό σας να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του,να μπορεί να τα διαχειριστεί και να τα επικοινωνήσει σωστά. Η επικοινωνία είναι το βασικό στοιχείο κάθε ανθρώπινης σχέσης. Αν τώρα, η δουλειά που έχετε δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα σας και δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε σε κανένα επίπεδο, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε δουλειά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.