WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Διάλεξε στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια


2 Οκτωβρίου 2013

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης και με αφορμή τη μέρα αυτή έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια καμπάνια, αποστολή της οποίας είναι να βελτιώσει την ενημέρωση σχετικά με την αντισύλληψη για να βοηθήσει τους νέους να παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία.

Δυστυχώς έχουν έρθει στο φως στοιχεία από έρευνες που δείχνουν πως είμαστε αδιάβαστοι στο σεξ και στις μεθόδους αντισύλληψης. Οι νέοι είναι σεξουαλικά ενεργοί από 15 ετών πλέον, χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τον εαυτό τους αλλά και να αποφύγουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Βάσει των στοιχείων αυτών, συνεχίζεται στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά η Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αντισύλληψη «Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια;» που τελεί υπό την αιγίδα της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, με την ευγενική χορηγία της Bayer και με κεντρικό άξονα τον πλήρη οδηγό αντισύλληψης www.your-life.gr. Το your-life.gr δίνει στις αναγνώστριες το αποκλειστικό πλεονέκτημα να συμβουλεύονται online τους γυναικολόγους του site και να λαμβάνουν απάντηση εντός 48 ωρών.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεπεραστούν ταμπού, φόβοι, ανασφάλειες και η κάθε γυναίκα να συνειδητοποιήσει πως είναι υπεύθυνη για το σώμα και την υγεία της. Δεν θα πρέπει να επιτρέπετε σε μια στιγμή να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας αλλά και να σας βάλει σε μια επώδυνη ψυχολογικά και σωματικά κατάσταση, θέτοντας την έκτρωση ως μέθοδο αντισύλληψης.

Τα στοιχεία των ερευνών είναι τρομακτικά αν αναλογιστεί κανείς πως η σωστή χρήση της αντισύλληψης θα μπορούσε να αποτρέψει το 95% των ανεπιθύμητων κυήσεων. Κάθε χρόνο το 41% από τις 208 εκατομμύρια κυήσεις είναι ανεπιθύμητες. Ακόμα, το μέγεθος της άγνοιας των μεθόδων αντισύλληψης είναι πολλοί μεγάλο, καθώς από τις 15 μεθόδους αντισύλληψης που είναι διαθέσιμες, οι έφηβοι γνωρίζουν μόνο τις 4. Παγκοσμίως, το 49% των νέων δεν είναι εξοικειωμένοι με τους διαφορετικούς τύπους αντισύλληψης, αφού το 45% των νέων που είναι σεξουαλικά ενεργοί, είχαν σεξουαλική επαφή με νέο ερωτικό σύντροφο χωρίς προστασία.

Τα ποσοστά αυτά δείχνουν πως δεν σεβόμαστε και δεν αγαπάμε τον εαυτό μας. Θα πρέπει να καταργηθούν οι φράσεις «Δεν είχαμε», «Νομίζω πως εκείνος είναι υπεύθυνος για την αντισύλληψη» ή «Αφού δεν του αρέσει να χρησιμοποιούμε». Αν δεν προστατεύσουμε τον εαυτό μας εμείς, δεν μπορεί να το κάνει κανένας άλλος για εμάς και δεν θα πρέπει άλλωστε να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Ενημερωθείτε λοιπόν και διαλέξτε στάση «Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια»

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.