WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ερωτικό αδιέξοδο


4 Οκτωβρίου 2013

Τι έφταιξε; 

Κι όμως πολλά ζευγάρια αφήνουν τα πράγματα και τις καταστάσεις να περνούν χωρίς να τους δώσουν την πρέπουσα σημασία. Η έλλειψη σωστής επικοινωνίας, η κυρίαρχη θέση του εγωισμού στη σχέση, το άγχος, είναι μερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη σχέση σας. Το θέμα είναι να δει ο καθένας τα δικά του λάθη και όχι μόνο τα λάθη του άλλου. Είναι σημαντικό να μπορεί να αναγνωρίσει κανείς την ευθύνη των σκέψεων του, των συναισθημάτων και των πράξεων του. Μόνο έτσι, θα μπορεί να είναι σε θέση να μεταδώσει ξεκάθαρα αυτό που τον ενοχλεί και, αντίστοιχα, να δώσει χώρο και χρόνο στον άλλο να κάνει το ίδιο. Επίσης, θα πρέπει να ζυγίζει καλά την κατάσταση και να πάρει τις αποφάσεις τους, αν υπάρχει ειλικρινής διάθεση και από τις δύο πλευρές μια προσπάθεια είναι καλό να δοθεί μια ευκαιρία. Αν όμως δεν υπάρχει, καλύτερα να τελειώσετε την κατάσταση που σας δυσκολεύει το γρηγορότερο δυνατόν. Δεν είναι εύκολο και πάντα θέλει χρόνο.

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη μιας σχέσης;

  •  Δεν αναζητά κανείς τις περισσότερες φορές το μερίδιο ευθύνης του. Αναλαμβάνει τον ρόλο του θύματος αντί να δει πως συνέβαλλε στο αδιέξοδο και πως μπορεί να το αντιμετωπίσει.
  • Εθελοτυφλεί κανείς μπροστά στο αδιέξοδο, αντί να δώσει ένα τέλος όταν πραγματικά αυτό χρειάζεται. Η γνωστή ρήση «ότι δεν λύνεται, κόβεται» είναι πολλές φορές η λύση στις αδιέξοδες καταστάσεις.
  • Ασκεί κριτική, ενώ δυσκολεύεται να ακούσει την ειλικρινή γνώμη του άλλου που έχει για εκείνο, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αλλαγή σε συμπεριφορές που πληγώνουν τη σχέση. Ενσυναίσθηση, αποδοχή και ειλικρινή κατανόηση, είναι δεξιότητες άγνωστες στα περισσότερα ζευγάρια.
  • Δύσκολα μπορεί κανείς να δεχθεί τη συγνώμη του άλλου.
  • Οι περισσότεροι άνθρωποι διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον ειδικό. Όμως, όσο πιο κοντά έρχεται κανείς με τον εαυτό του, τόσο πιο κοντά μπορεί να έρθει και με τον άλλο.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.