WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Είναι ο θυμός καλό πράγμα;


21 Οκτωβρίου 2013

Βεβαίως και είναι. Ή τουλάχιστον είναι καλύτερο, απ΄το να κρατάμε τα συναισθήματά μας. 

Ας το εξετάσουμε καλύτερα απ' την αρχή. Βιώνεται μία συμπεριφορά που δεν σας αρέσει και σας δημιουργεί συναισθήματα θυμού, πικρίας, αδικίας κτλ. Προσπαθείτε να μην τα εξωτερικεύσετε. Τα καταφέρνετε τελικά; Μάλλον όχι, και αν σας έχει συμβεί μια φορά, πιστέψτε μας ήταν θέμα τύχης. Λειτουργούν μέσα σας σαν ηφαίστειο, έτοιμο να εκραγεί με ολέθριες συνέπειες. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον θυμό ως κάτι κακό. Νομίζουν πως δεν θα πρέπει να μιλούν γι' αυτό ή αν εκφράσουν τη δυσαρέσκιά τους θα χαλάσουν την εικόνα τους.

Εμείς όμως έχουμε 5 επιχειρήματα που μπορούν να σας αλλάξουν τη γνώμη:

  • Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν συναισθήματα όπως, χαρά, λύπη, στεναχώρια, αγωνία, θυμό κτλ. Κάθε συναίσθημα έχει σημασία. Ο θυμός λοιπόν, δηλώνει πως κάτι δεν πάει καλά. Αυτό που ανεβαίνει το αίμα σου στο κεφάλι σημαίνει, πως μία συμπεριφορά, μια φράση, σου προκαλεί ταραχή. Κλονίζει την ψυχική σου ισορροπία. Τί κάνεις λοιπόν γι΄αυτό; Άλλοι, προτιμούν να μην πουν τίποτα και να τον κρατήσουν μέσα τους. Άλλοι πάλι, προσπαθούν να αλλάξουν. Να αλλάξουν ότι τους ενοχλεί. Εξωτερικεύουν το θυμό τους δημιουργικά. Μιλούν για το πως νιώθουν και προσπαθούν να βρουν μια λύση.
  • Ο θυμός σας φέρνει πιο κοντά με τον άλλον. Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, γιατί όταν σας θυμώνει κάποιος δεν θέλετε να τον βλέπετε στα μάτια σας, αλλά για σκεφτείτε λίγο, πως θα πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις σας. Με επικοινωνία. Μιλάτε λοιπόν με τον άλλον, έστω και φωναχτά και ψάχνετε να βρείτε μια λύση. Βγαίνουν στην επιφάνεια συναισθήματα και στοιχεία του χαρακτήρα που προηγουμένως δεν είχατε συνειδητοποιήσει.
  • Όταν κρύβετε το θυμό σας πίσω από ένα ψεύτικο χαμόγελο, δεν σημαίνει ότι οι άλλοι γύρω σας δεν το αντιλαμβάνονται αυτό. Δεν κοροϊδεύετε τους άλλους αλλά τον εαυτό σας.
  • Όταν προσπαθούμε να κρύψουμε το θυμό μας, τότε μαζεύουμε μέσα μας πικρία. Συνεπώς,η πικρία είναι ο θυμός που μένει καταπιεσμένος μέσα για πολύ καιρό δεν μας αφήνει σε ησυχία. Το βασικό πρόβλημα με την πικρία είναι ότι μένει μέσα λειτουργώντας ύπουλα. Αν καταπιέζουμε το θυμό και τον αφήνουμε να μένει μέσα στο σώμα μας, σίγουρα θα μας τρελάνει και θα μας αρρωστήσει στο τέλος. Λειτουργεί σαν σαράκι. Για να το βγάλουμε από μέσα μας χρειάζεται απλά να εξωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας.
  • Όταν απαλλαγείτε από τον  θυμό, τότε δημιουργείτε θέση για την αγάπη. Όσο και αν προσπαθείτε να καταπιέσετε τα συναισθήματά σας και λειτουργείτε μόνο με την λογική δεν θα τα καταφέρετε. Μπορούν με απόλυτη επιτυχία να ελέγχουν τον εαυτό σας. Μην τα φοβάστε. Αναγνωρίστε τα και δείτε πως μπορείτε να τα διαχειριστείτε καλύτερα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.