WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μετράει η γνώμη σου;


26 Οκτωβρίου 2013

Αλήθεια πόσο τελικά δίνουμε σημασία στα λόγια των άλλων; ή άλλοι στα δικά μας; 

Μπορεί να ζητάμε να μας πουν την άποψή τους για ένα θέμα που μας απασχολεί, αλλά στην πραγματικότητα δεν την λαμβάνουμε και τόσο σοβαρά υπόψη μας, επειδή θεωρούμε πως χρωματίζεται από τα συμφέροντα και τις προκαταλήψεις τους. Ή μήπως όχι;

Ίσως οι πιο άκαμπτοι χαρακτήρες να μην ενδιαφέρονται για το τι θα πουν οι άλλοι αφού τον τελευταίο λόγο τον έχουν πάντα οι ίδιοι. Από την άλλη πάλι, εκείνοι που δεν έχουν και πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να δυσκολεύονται να αποφασίσουν ποια γνώμη να ακολουθήσουν. Τελικά, τι πρέπει να κάνει κανείς; 

Το ζητούμενο είναι να κοιτάς μέσα σου τι είναι αυτό που θες. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο να δει τα πράγματα και τη ζωή. Μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός από το δικό ή και όχι. Άκουσε, τι έχει να σου πει και δες τι θες να κρατήσεις σύμφωνα με τα δικά σου πιστεύω και τον κώδικα αξιών σου. Μπορεί να σε βοηθήσει να δεις μια άλλη οπτική που αγνοούσες την ύπαρξης της. Το να ακούμε τις γνώμες των άλλων μας βοηθά να βλέπουμε τη ζωή πιο διευρυμένα.

Πότε όμως δημιουργείτε πρόβλημα; Όταν οι διαφορετικές φωνές μας μπερδεύουν και μας δυσκολεύουν τη ζωή. Όταν δεν μπορούμε πια να αποφασίσουμε για τη ζωή μας και παραιτούμαστε απ΄αυτή στα χέρια άλλων. Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Τέλος, κάτι βασικό μην ξεχνάτε πως εσείς τελικά είστε υπεύθυνοι για τη ζωή σας. Μπορεί ο φίλος σας, ο σύντροφός σας, οι γονείς ή οποιοσδήποτε άλλος να σας είπαν να επιλέξετε κάτι, αλλά πάντα έχετε την επιλογή να μην το κάνετε και να επιλέξετε κάτι άλλο. Οι συνέπειες είναι δικές σας, μην ψάχνετε τον ένοχο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.