WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων


2 Νοεμβρίου 2013

Υπάρχει ένα είδος ανθρώπων που ζει ανάμεσά μας και νιώθει ευτυχία.

Δεν χρειάζεται να έχει συμβεί κάτι που να δικαιολογεί τη συναισθηματική του κατάσταση, απλά έχει επιλέξει να είναι ευτυχισμένο. Σας φαίνεται περίεργο; Μπορεί. Δεδομένου ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σκυθρωπούς ανθρώπους στο δρόμο, βυθισμένους στα προβλήματά τους, η ύπαρξη των ευτυχισμένων ανθρώπων εκτός του ότι μας ξενίζει, καταβάθος μπορεί και να μας ενοχλεί. Γιατί όμως; Απλά, επειδή θα θέλαμε και εμείς λίγο από τη δική τους ευτυχία. Να μαθαίναμε το μυστικό τους.

Ποιες είναι λοιπόν οι συνήθειές τους; 

  • Είναι διαθέσιμοι στην επιτυχία: Δεν φοβούνται να ονειρευτούν και θέσουν υψηλούς στόχους. Βλέπουν παντού ευκαιρίες και πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων. Εξετάζουν τι μπορούν να αποκομίσουν ακόμα και όταν τα πράγματα στη ζωή τους δεν είναι τόσο καλά.
  • Δεν αφήνουν τη ζωή τους στην τύχη. Και στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε το εξής αντιφατικό. Οι περισσότεροι που δεν είναι οπαδοί της ευτυχίας, χαρακτηρίζουν τους ευτυχισμένους ανθρώπους "τυχερούς". Δεν είναι όμως θέμα τύχης αλλά θέμα πάθους, πίστης, θέλησης και τόλμης σε όσα θέλουν απ΄τη ζωή.
  • Δεν παίζουν ποτέ το ρόλο του θύματος. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν πιάσει πάτο, να διανύουν τις χειρότερες μέρες της ζωής τους αλλά ποτέ μα ποτέ δεν χάνουν την ελπίδα τους. Πιστεύουν πως τα πράγματα θα αλλάξουν γρήγορα και αγωνίζονται προς την κατεύθυνση αυτή.
  • Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ασχολούνται περισσότερο με τους στόχους τους. Δεν αναλώνονται σε καβγάδες και διαφωνίες. Χαίρονται να ακούνε άλλους ανθρώπους να παρουσιάζουν τις απόψεις τους και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη ζωή αλλά δεν τους ενδιαφέρει να έρθουν σε αντιπαλότητα προκείμενου να δουν ποιος βλέπει καλύτερα τα πράγματα. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο σκέψης. Ένας διαφορετικός σε βοηθά να δεις τα πράγματα κι από μία άλλη οπτική. Όμως, υπάρχουν άνθρωποι που είναι απόλυτοι και πιστοί στο δικό τους τρόπο. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι λοιπόν αποφεύγουν να έρθουν σε αντίθεση μαζί τους. Το θεωρούν χάσιμο χρόνου.
  • Νιώθουν ευγνωμοσύνη κάθε μέρα για όσα κέρδισαν απ΄τη μέρα τους. Είναι ευτυχισμένοι για όσα έχουν και όσα έχουν κατακτήσει.
  • Χαίρονται με τις ομορφιές της φύσης. Τους αρέσει να περπατούν στο δάσος, στην παραλία, να απολαμβάνουν τις εικόνες. Βρίσκουν ομορφιά στα πιο μικρά πράγματα.
  • Είναι γενναιόδωροι. Χαίρονται να βοηθούν τους άλλους και δεν περιμένουν αντάλλαγμα. Κατανοούν τη σημασία αλλά και τη συναισθηματική αξία που έχει όταν προσφέρεις σε κάποιον.
  • Είναι υπομονετικοί. Η υπομονή είναι μια δεξιότητα που χαρακτηρίζει τους ευτυχισμένους ανθρώπους. Εμπιστεύονται το σύμπαν και είναι πεπεισμένοι πως όλα έρχονται στην ώρα τους. Για το λόγο αυτό δεν αγχώνονται.
  • Δεν φοβούνται να βγουν απ' τα όρια τους και να ρισκάρουν. Αναζητούν την περιπέτεια και προσπαθούν να βιώσουν όσες πιο πολλές εμπειρίες μπορούν. Δεν υπάρχει λόγος να μετανιώσει κανείς επειδή τόλμησε να κάνει πράγματα.
  • Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν το χρόνο τους αναζητώντας την ευτυχία και το νόημα της ζωής. Ζουν την κάθε στιγμή της ζωής τους. Είτε είναι καλή είτε όχι. Απολαμβάνουν το feedback που δέχονται από τις σχέσεις τους ή από τις καταστάσεις. Η ευτυχία δεν είναι κάτι σαν την ίωση που την κολλάς και είσαι ευτυχισμένος. Η ευτυχία υπάρχει παντού γύρω μας το θέμα είναι εμείς αν επιλέγουμε να την δούμε ή όχι.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.