WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Συμβουλές για να γίνετε "cool" τύπος


8 Νοεμβρίου 2013

Ζούμε σε μια εποχή που δεν υπάρχει ο χρόνος. 

Οι υποχρεώσεις, οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς, το άγχος, η ένταση, προκαλούν μέσα μας μια αναστάτωση. Δεν υπάρχει ψυχική ηρεμία. Μέσα σ' αυτόν το χαμό, παρατηρούμε κάποιες φορές πως υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι ήρεμοι, χαλαροί. Εκεί τη στιγμή περνά από το μυαλό σας πως δεν είναι από τον ίδιο πλανήτη, αλλά από κάποιον γειτονικό. Είναι για διακοπές στη γη ή κάτι άλλο συμβαίνει. Δεν γίνεται μέσα στην τρέλα που ζούμε, εκείνοι να είναι ζεν. Κι όμως, οι άνθρωποι αυτοί είναι υπαρκτοί και όχι μόνο. Μπορείτε αλλάζοντας τη φιλοσοφία και τον τρόπο που ζείτε να "κατακτήσετε" την ηρεμία.

Ποια είναι τα μυστικά τους;

  • Έχουν έρθει σε επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο. Όσο πιο καλά γνωρίζεις κάτι, τόσο πιο πολύ εξοικείωση αποκτάς μαζί του. Συμφωνείτε; Αν ναι, γιατί δεν αρχίζετε με τον εαυτό σας. Βρείτε ποια πράγματα σας ευχαριστούν και ποια όχι. Βρείτε το λόγο που έχετε επιλέξει να συμβιβάζεστε με κάποια πράγματα στη ζωή σας. Αξίζει τον κόπο; Εξετάστε τους ανθρώπους που έχετε γύρω σας. Τι σας προσφέρουν;
  • Ξέρει να εκτιμά. Είναι σημαντικό να είστε ευχαριστημένοι μ΄όλα αυτά που έχετε καταφέρει στη ζωή σας. Το να βρίσκει ικανοποίηση κανείς σ΄αυτά που κάνει ή έχει, δεν σημαίνει πως δεν προσπαθεί να γίνει καλύτερος ή να βελτιωθεί. Σημαίνει πως είναι περήφανος με τον εαυτό του και απ΄αυτό παίρνει δύναμη να συνεχίσει. Δεν γκρινιάζει για όσα δεν έχει.
  • Κοιμούνται. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, ο ύπνος βοηθά. Δεν είμαστε μηχανές, μην το ξεχνάτε. Καθημερινά δεχόμαστε χιλιάδες πληροφορίες και ερεθίσματα, κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε μια παύση. Ο ύπνος λοιπόν είναι η παύση αυτή. Μας βοηθά να ξεκουραστούμε, να ηρεμήσουμε και να αποβάλλουμε όλη αυτή την αρνητική ενέργεια.
  • Είναι κοινωνικοί. Τρελαίνονται να γνωρίζουν νέους ανθρώπους, να μοιράζονται μαζί εμπειρίες, ιδέες, όνειρα. Τους αρέσει το γέλιο. Θέλουν να περνάνε όμορφα και το επιδιώκουν.
  • Αποφεύγουν να τα κάνουν όλα μαζί. Είναι φανατικοί με το πρόγραμμα. Το κάθε πράγμα πρέπει να γίνει στην ώρα. Δεν χρειάζεται να καταναλώνουν όλη τους ενέργεια προκειμένου να τα προλάβουν όλα σε μια μέρα.
  • Κάνουν διακοπές. Δεν έχουν άδικο. Διακοπές σημαίνει διακόπτω απ΄όλα εκείνα που μου προκαλούν ένταση, νεύρα, άγχος. Δεν έχεις καμία σχέση μαζί τους. Αν έχεις, τότε ποιο είναι το νόημα των διακοπών.
  • Όχι μόνο κάνουν διακοπές αλλά ξέρουν και πώς να κάνουν απεξάρτηση από κινητά, tablets, emails, laptops κτλ. Αποσύνδεση απ' όλες τις συσκευές που απειλούν να χαλάσουν την ησυχία τους. 
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.