WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Tί να ζητήσω από το πνεύμα των Χριστουγέννων;


23 Δεκεμβρίου 2013

apothikeusi.jpg
Δύσκολη ερώτηση δεδομένων των καιρών που ζούμε. 

Υπάρχουν πάρα πολλά που μας λείπουν πλέον και δυστυχώς δεν είναι πια μόνο τα υλικά αγαθά. Φέτος παρόλο που πολλές οικογένειες είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και πολλοί νέοι βιώνουν την κρίση με το δικό τους τρόπο, στην πραγματικότητα μπροστά σε μία τέτοια ερώτηση δεν θα απαντούσαν μόνο χρήματα. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνο μ' αυτά. Διευκολύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη ζωής μας αλλά δεν είναι η ζωή μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ζητούσαν απ΄τα φετινά Χριστούγεννα πιο βαθιές έννοιες. Ελπίδα, αξιοπρέπεια, όνειρα, δημιουργία, υγεία, αγάπη, ευτυχία, φιλία. Αυτές οι συναισθηματικές ανάγκες που μας λείπουν. Μπορεί κάποιος να μην έχει μια καλή οικονομική κατάσταση, αλλά δεν έχει ούτε την ελπίδα να παλέψει για να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Κι αν έχει δουλειά την ανταλλάσσει με την αξιοπρέπειά του. Δεν του επιτρέπεται να κάνει όνειρα και νιώσει παραγωγικός και δημιουργικός. Αναζητά την αγάπη αλλά οι περισσότεροι γύρω είναι συναισθηματικά κενοί. Οι φίλοι ντρέπονται να μοιραστούν πια τα προβλήματά τους ή αποφεύγουν να επικοινωνήσουν για να μην ακούσουν των άλλων. Η άγνοια είναι ευτυχία.

Μπορεί η καθημερινότητά μας να είναι έτσι ή και χειρότερα, όμως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε πώς η δύναμη κρύβεται μέσα μας. Να σταματήσουμε να φοβόμαστε πώς τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και ο φόβος για το μέλλον δεν έχει βάση, αφού το μέλλον είναι εκείνο που δεν έχει ακόμα συμβεί, και, επομένως, ο μόνος προφήτης του μέλλοντος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Αυτό που θα συμβεί δε θα πέσει από τον ουρανό, δεν είναι «χτύπημα» της μοίρας, θα είναι αποτέλεσμα χιλιάδων προσωπικών αποφάσεων που θα έχουμε πάρει μέρα με τη μέρα.

Οι προσδοκίες μας ρυθμίζουν το μέλλον, επειδή δίνουν τον τόνο με τον οποίο ενεργούμε καθημερινά, αντικαθιστώντας τον φόβο με τη θέληση μπορούμε να χτίσουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Αυτά τα Χριστούγεννα ο σκοπός δεν είναι να κάνουμε ευχές αλλά να πιστέψουμε σ΄αυτές. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.