WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Δεν χωρίζεις έτσι, κυρία μου


4 Δεκεμβρίου 2013

Είναι από τις πιο άβολες και δύσκολες στιγμές της ζωής μας. 

Η σχέση έχει τελειώσει και εσείς πρέπει να το ανακοινώσετε. Ο φόβος, η ανασφάλεια, το άγχος, σας κάνουν να αποφεύγετε οποιαδήποτε επαφή και συζήτηση. Αν μπορούσε να πάρει κάποιος άλλος τη θέση σας ή αν γινόταν να εξαφανιζόσασταν; Δεν είναι όμως σωστό και ούτε δίκαιο να τελειώσετε μια σχέση χωρίς να εξηγήσετε ή να πείτε κάτι.

Δεν μπορείτε λοιπόν να χωρίσετε:

  • Στέλνοντας μήνυμα. Είναι πολύ ανακουφιστικό και βολικό. Στέλνεις ένα κατεβατό σκέψεων και συναισθημάτων και στο τέλος λες και αντίο. Τι πετυχαίνεις; Πλήρη ελευθερία έκφρασης χωρίς διακοπές και συναισθηματισμούς. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις εκείνη τη στιγμή για κάτι. Εσύ απλά τα είπες και ηρέμησες. Αγένεια, αδικία, αδυναμία, απαράδεκτη συμπεριφορά.
  • Με ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα. Ισχύουν ακριβώς τα ίδια με το sms απλά δεν είναι τόσο απρόσωπο επειδή το έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με τις ερωτικές επιστολές. Δυο λόγια γραμμένα σε ένα χαρτί που εκφράζουν το συναίσθημά μας. Μην παραμυθιάζεστε είναι καθαρή περίπτωση δειλίας. 
  • Ενημερώνοντας το  relationship status στο Facebook. Δεν έχουμε λόγια γι΄αυτό. Το λιγότερο απαράδεκτη συμπεριφορά. 
  • Μέσω τρίτου. Θα βόλευε να στέλνατε την κολλητή σας, την μάνα σας, την ξαδέλφη σας αλλά κι αυτό δεν είναι καθόλου σωστό. Είναι αστείο μόνο και μόνο που σας πέρασε απ΄το μυαλό πώς θα μπορούσατε να χωρίσετε δια αντιπροσώπου.
  • Τηλεφωνικώς. Πείτε χωρίζουμε και κλείστε το τηλέφωνο. Πανεύκολο ε; Εννοείται πως μιλάμε για ανωριμότητα και δείλια. Ο άνθρωπος αν είναι ακόμα στην άλλη γραμμή και δεν έχει σοριαστεί απ' το σοκ,  θα απογοητευτεί λέγοντας πώς δεν έχετε ούτε το θάρρος να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Οι παραπάνω λόγοι θα μας έβγαζαν πολύ εύκολα απ΄τη δύσκολη θέση όμως δεν είναι ακριβώς αυτή η αλήθεια. Όσο θάρρος χρειάζεται για να πεις σε κάποιον πώς είσαι ερωτευμένος μαζί του, τόσο θάρρος χρειάζεται για να πεις σε κάποιον πώς δεν πάει άλλο. Μπείτε στη θέση του και προσπαθήστε να καταλάβετε πώς νιώθει. Εσείς έχετε πάρει την απόφαση να συνεχίσετε τη ζωή σας, εκείνος όμως όχι. Ένα απλό χωρίζω δεν σημαίνει τίποτα. Ειδικά αν μιλάμε για έρωτα απ΄την πλευρά του. Δεν θα θέλατε να συμβεί σ' εσάς, γι΄αυτό απλά μην το κάνετε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.