WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Eσείς που στοχεύετε φέτος τα Χριστούγεννα;


21 Δεκεμβρίου 2013

Μέσα στις γιορτές βρίσκουμε επιτέλους το χρόνο για να σκεφτούμε. 

Κι όμως, έτσι όπως είναι οι ρυθμοί της ζωής, μας έχουν κάνει να αποξενωνόμαστε απ' τον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν υπάρχει περιθώριο για εσωτερική αναζήτηση. Δεν έχουμε χρόνο να ονειρευτούμε. Να θέσουμε τους στόχους μας. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε μια εσωτερική απογοήτευση. Πώς μπορούμε να το αλλάξουμε; Ίσως αν παραδειγματιζόμασταν από το "τρικ" των αισιόδοξων. Εκείνων των ανθρώπων που κυκλοφορούν γύρω μας αντιμετωπίζοντας τα πάντα με θετικό τρόπο.

Το μυστικό τους για τη διατήρηση υψηλού βαθμού αισιοδοξίας είναι ο επιμερισμός ενός μεγάλου σκοπού σε μικρότερους στόχους που μπορούμε να πετυχαίνουμε κάθε μέρα.

Ας φανταστούμε ένα άτομο που η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να μάθει καλά μια ξένη γλώσσα. Αν προσπαθήσει να βυθιστεί στη γλώσσα πολύ γρήγορα, για παράδειγμα βλέποντας μια ταινία στο πρωτότυπο, μπορεί να βρεθεί να μην καταλαβαίνει τίποτε απ΄όσα λένε ηθοποιοί, καθώς δεν καταφέρνει να διαβάσει τους υπότιτλους.

Αποτέλεσμα: απογοήτευση.

Αν, αντίθετα, θέσει έναν μικρό καθημερινό στόχο να μαθαίνει μία καινούρια λέξη και να επαναλαμβάνει αυτές που έμαθε τις έξι προηγούμενες μέρες, σύντομα θα κατακτήσει ένα ελάχιστο λεξιλόγιο για να τα καταφέρει σε μια καθημερινή κατάσταση.

Αποτέλεσμα: ικανοποίηση.

Επιλέξτε πώς θα θέσετε τους στόχους σας φέτος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.