WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς δημιουργούνται τα προβλήματα στη ζωή μας και πώς βοηθά ο ειδικός;


26 Ιανουαρίου 2014

Τις περισσότερες φορές ζούμε χωρίς να καταλαβαίνουμε τα πράγματα που εξελίσσονται γύρω μας. Ζούμε τόσο έντονα και γρήγορα που δεν συνειδητοποιούμε την αιτία των πραγμάτων.

Ένας τρόπος που μας βοηθά να τα κατανοήσουμε όλα αυτά και αποτελεί μια από τις θεραπείες των τελευταίων χρόνων, είναι η συστημική αναπαράσταση, βασίζεται στην αναπαράσταση της ίδιας της ζωής μας. Παρακολουθώντας ένας γεγονός από τη βιογραφία μας μέσω αυτού που ο Χοντόροφσκι ονόμαζε «ψυχόδραμα», κατανοούμε πλευρές που μέχρι τότε είχαν περάσει απαρατήρητες.

Σύμφωνα με τον ειδικό, στις αναπαραστάσεις Μπερτ Χέλινγκερ, το θέατρο αυτό μας επιτρέπει να αποκαλύψουμε την προέλευση πολλών τραυμάτων στον οικογενειακό μας περίγυρο. Ιδού κάποια από τα κλειδιά:

• Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται στο γεγονός ότι παύουμε να αγαπάμε ένα από τους γονείς μας.

• Όποτε δεχόμαστε κάτι από τους άλλους, χάνουμε την ανεξαρτησία μας, αφού παίρνοντας νιώθουμε υποχρεωμένοι και οφειλέτες απέναντι στον άνθρωπο που μας έδωσε.

• Οι γονείς δίνουν συνήθως στα παιδιά τους αυτό που πήραν από τους δικούς τους γονείς. Τον άντρα τον ελκύει η γυναίκα επειδή του λείπει το θηλυκό, όπως τη γυναίκα την ελκύει ο άντρας επειδή της λείπει το αρσενικό.

Η θεραπεία, τελικά, συνίσταται στο να βλέπουμε τον εαυτό μας αρκετά αποστασιοποιημένα, ώστε να κατανοούμε την υπόθεση του έργου που έχουμε μέχρι στιγμής αναπαραστήσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.