WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Παιδεία ή μόρφωση; Που διαφέρουν;


30 Ιανουαρίου 2014

Είναι αλήθεια πως στις μέρες μας είναι πολλοί εκείνοι που κάνουν μακροχρόνιες σπουδές, οι αληθινά μορφωμένοι άνθρωποι είναι ελάχιστοι, γιατί οι περισσότεροι, αντί να αφομοιώσουν τις πραγματικά σημαντικές ιδέες, συγκροτούν ένα κλειστό σύστημα πεποιθήσεων που υπερασπίζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Έτσι, οι απόψεις τους δεν εξελίσσονται, με αποτέλεσμα να περιορίζονται στον στενό ορίζοντα της σκέψης τους.

Που διαφέρουν όμως οι πραγματικά καλλιεργημένοι άνθρωποι, εκείνοι που δεν σταματούν την σκέψη τους; Πως μπορεί κάποιος να προσεγγίσει την γνώση ως δια βίου μάθηση και όχι ως μια σειρά μαθημάτων που θα του χαρίσουν μια καλή δουλειά ή έναν τίτλο στην κοινωνία; Πως μπορείτε να αυτό εκπαιδευτείτε;

  • Μελετήστε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Διαβάστε κάτι που θα σας δώσει τροφή για σκέψη και θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες. Ελάτε σε επαφή με την κλασσική λογοτεχνία αλλά και με την φιλοσοφία. Μην περιορίζετε το ενδιαφέρον σας στα σύγχρονα έργα και στην μινιμαλιστική τάση για ζωή.
  • Διαβάστε για οικονομία, κοινωνιολογία και ιστορία. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τις εξελίξεις της ζωής αν δεν έχετε γερά θεμέλια γνώσης στους τομείς αυτούς. Πως έχετε βρεθεί στο σήμερα; Η κατανόηση όσων γίνονται στο κόσμο προϋποθέτει τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς ανά τους αιώνες και την εξέταση των σχετικών προτύπων αλλά και των συνεπειών τους.
  • Υιοθετήστε τις αρχές της κριτικής σκέψης. Αποκτήστε προσωπικά φίλτρα για όσα συμβαίνουν γύρω σας. Οι αρχές της κριτικής σκέψης αποτελούν το πυρήνα της πνευματικής εξέλιξης κάθε ανθρώπου.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.