WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 λάθη που γίνονται στις γυναικείες φιλίες


20 Φεβρουαρίου 2014

Η γυναικεία φιλία είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετές φορές και η ύπαρξή της έχει αμφισβητηθεί πολλάκις. 

Ειδικά απ' το άλλο φύλο που συνηθίζει να σαμποτάρει τη σχέση αυτή. Μια εύλογη απορία που προκύπτει είναι η εξής, αφού αμφισβητείται η φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά μεταξύ γυναικών, τελικά το προνόμιο της φιλίας το έχουν μόνο οι άνδρες;

Εμείς δεν πιστεύουμε πάντως πως δεν υπάρχει φιλία μεταξύ γυναικών. Το μόνο που μπορεί να συμβαίνει και να εξηγεί σ΄ένα βαθμό όλες αυτές τις φήμες είναι ότι γίνονται κάποια μικρό-λαθάκια.

  1. Θα έρθει μια καλή φίλη που θα αξίζει τον κόπο: Όχι αυτό είναι λάθος. Η φιλία δεν είναι θέμα τύχης. Δεν έρχονται τυχαία σε κάποια στιγμή της ζωής σου 4 φίλες και σου λένε "Εμείς είμαστε, θες να κάνουμε παρέα;", όπως κάποτε ερχόντουσαν τα παιδάκια στην παιδική χαρά. Η φιλία είναι μια σχέση που χτίζεται. Δοκιμάζεται στα εύκολα και στα δύσκολα. Εκεί μαθαίνεις αν ο άλλος ενδιαφέρεται για σένα πραγματικά ή όχι.
  2. Οι καλύτεροι φίλοι είναι αυτοί που έχεις από παλιά: Και αν κάποιος δηλαδή για διάφορους λόγους έχει χάσει τους παλιούς του φίλους ή μεγαλώνοντας έγινε πιο κοινωνικός, αυτός δεν θεωρείται ότι έχει φίλους; Όπως καταλαβαίνετε είναι λάθος. Όσο μεγαλώνει κανείς αλλάζει η κοινωνική του ζωή. Το Πανεπιστήμιο, η δουλειά, αρχίζει σιγά σιγά και μεγαλώνει τον κύκλο των φίλων. Κάποιοι φίλιες απ΄τα παλιά μπορεί να κρατήσουν και κάποιες όχι. Ανάλογα με το πως είναι πλέον η ζωή σας.
  3. Θα πρέπει να είστε το άλλο μισό των φίλων σας: Φυσικά και όχι. Μπορεί να μην έχετε καμία σχέση με τις φίλες σας κι όμως να κάνετε πολύ καλή παρέα. Το να αποδέχεται ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου, είναι μέρος της φιλίας. Να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα.
  4. Να συγκρίνετε τους ανθρώπους που γνωρίζετε με τους φίλους που ήδη έχετε. Είναι άδικο γι΄όλους η κίνηση αυτή. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δημιουργείτε μαζί του μια μοναδική σχέση.
  5. Δημιουργείτε ταμπέλες, βγάζετε συμπεράσματα και κρίνετε συχνά τους φίλους σας: Είναι λάθος η τακτική αυτή καθώς δεν μιλάμε για φίλια. Ο κάθε άνθρωπος όπως είπαμε είναι μοναδικός. Δεν χρειάζεται εμείς να ψάχνουμε να βρούμε τι χαρακτηριστικά έχει ώστε να βάλουμε τις αντίστοιχες ταμπέλες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.