WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Παγκόσμια ημέρα Βιβλίου


23 Απριλίου 2014

Ποια η θέση του βιβλίου στη ζωή σας;

“Πάντα φανταζόμουνα ότι ο Παράδεισος θα είναι ένα είδος βιβλιοθήκης” είχε δηλώσει ο Χορχέ Λούις Μπόρχες, μια από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές μορφές του 20 ουαιώνα. Το βιβλίο είναι ίσως το πιο σημαντικό αγαθό του πολιτισμού. Σ’ αυτό ο άνθρωπος μπορεί να καταγράψει τις σκέψεις και τις γνώσεις του, μεταφέροντάς τα στο μέλλον. Ένα ταξίδι της σκέψης στον χρόνο. Ο ρόλος του βιβλίου ανέκαθεν ήταν η μόρφωση του ανθρώπου, η διαιώνιση του πνεύματος, η εξέλιξη της διανόησης, ακόμη και το πέρασμα σε άλλους κόσμους.

Ένα βιβλίο εκτός από τη μόρφωση που μπορεί να δώσει σ” έναν άνθρωπο, του καλύπτει και άλλες ανάγκες. Αποτελεί συντρόφια. Πολλοί άνθρωποι απογοητευμένοι από την ζωή και τους ανθρώπους, νιώθουν μοναξιά. Αναζητούν λοιπόν την παρέα στις σελίδες ενός ωραίου βιβλίου. Ταυτίζονται με τους ήρωες και ζουν μέσα απ” αυτούς. Ακόμα, το βιβλίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη αντιμετώπιση του άγχους. Βοηθά τα άτομα να ξεχαστούν και να χαλαρώσουν από τους γρήγορους και έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Επιλέξτε λοιπόν ένα ωραίο βιβλίο και αφήστε το να σας ταξιδέψει. Εμείς με αφορμή την ημέρα αυτή σας προτείνουμε τα εξής:

Ο Nicholas Sparks, συγγραφέας του The notebook, με το βιβλίο «Το τελευταίο τραγούδι» γράφει μια βαθιά συγκινητική ιστορία της πρώτης συνάντησης ενός κοριτσιού με τον πόνο και την αγάπη καθώς όπως αναφέρει η αγάπη έχει τη δική της µουσική.

metaixmio29032014

Η Nora Roberts, η «αγαπηµένη συγγραφέας της Αµερικής» σύµφωνα µε το περιοδικό New Yorker, με το βιβλίο της «Δεύτερη ευκαιρία» αναφέρεται σε μία χήρα και µητέρα τριών αγοριών που πιστεύει πως δεν θα ξαναγαπήσει ποτέ. Η γνωριμία όμως με ένα άντρα που αποτελεί για εκείνον µεγάλο όνειρο θα σας κάνει να ξαναπιστέψετε στην αγάπη όπως έκανε και τη μεγάλη κυρία του αισθηματικού μυθιστορήματος.

0005850_195

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.