WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 λόγοι που το σεξ πρέπει να έχει πρωταρχική θέση στη ζωή μας


25 Απριλίου 2014

Είναι γεγονός πως στις μέρες μας χρόνος για σεξ δεν υπάρχει. 

Βεβαία όλο και πιο συχνά παρατηρείται πως δεν υπάρχει χρόνος για σεξ με το νόμιμο σύντροφο αλλά χρόνος για σεξ με τρίτο, τέταρτο κτλ πρόσωπο υπάρχει μια χαρά. Αυτό βέβαια είναι ένα άλλο θέμα στο όποιο δεν θα αναφερθούμε κάποια άλλη στιγμή. Σήμερα, έχουμε σκοπό να επικεντρωθούμε στις θετικές επιδράσεις που έχει το σεξ στη ζωή μας. Τα περισσότερα απ΄αυτά σίγουρα δεν θα τα ακούσετε πρώτη φόρα αλλά εμείς οφείλουμε να σας τα θυμίσουμε.

  1. Το σεξ ομορφαίνει. Κάνοντας έρωτα καθυστερείτε το ρυθμό γήρανσης των αρτηριών. Αν θέλετε λοιπόν να κρατήσετε την επιδερμίδα σας φρέσκια και υγιή βάλτε στο πρόγραμμά σας το σεξ.
  2. Το σεξ καταπολεμά την κατάθλιψη. Κατά τη σεξουαλική επαφή αυξάνεται η έκκριση της χημικής ουσίας σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που δρα ως φυσικό αντικαταθλιπτικό για τον οργανισμό, ενισχύοντας το αίσθημα ευφορίας.
  3. Σύμφωνα με τις στατιστικές, δύο οργασμοί την εβδομάδα μειώνουν στο μισό τις πιθανότητες θανάτου από στεφανιαία νόσο. Συνεπώς το σεξ κάνει καλό και στην καρδιά μας.
  4. Όταν κάνουμε σεξ εκκρίνονται πάρα πολλές ορμόνες. Μεταξύ άλλων, και η οξυτοκίνη, ή αλλιώς «η ορμόνη της αγάπης», η οποία ενεργοποιεί το συναίσθημα και βοηθά στην εδραίωση δεσμών αγάπης. Συνεπώς, το σεξ μας φέρνει πιο κοντά.
  5. Το σεξ αυξάνει το όριο ζωής. Οι άνθρωποι που έχουν ενεργή και πλούσια σεξουαλική ζωή είναι πιο αισιόδοξοι, πιο παραγωγικοί, πιο δημιουργικοί, πιο ανθεκτικοί σε ιώσεις και ασθένειες.
  6. Το σεξ είναι παυσίπονο. Αν και υπάρχει η φήμη που θέλει τις γυναίκες να ισχυρίζονται ότι έχουν πονοκέφαλο κάθε φορά που θέλουν να αποφύγουν το σεξ, οι έρευνες έρχονται να τις διαψεύσουν καθώς το σεξ είναι "φάρμακο". Λίγο πριν από την κορύφωση και τον οργασμό, τα επίπεδα της οξυτοκίνης που απελευθερώνονται είναι 5 φορές υψηλότερα από το κανονικό. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έκκριση ενδορφίνης, η οποία καταπραΰνει τον πόνο.
  7. Το σεξ αδυνατίζει. Εδώ τι έχετε να πείτε; Μιας και το καλοκαιράκι πλησιάζει και το γυμναστήριο μοιάζει να είναι βαρετό βάλτε το σεξ στο πρόγραμμα.  Με μια σύντομη σεξουαλική επαφή μπορείτε να κάψετε περίπου 200 θερμίδες, όσες θα καίγατε δηλαδή τρέχοντας 15 λεπτά στο διάδρομο γυμναστικής.
Αυτά έχουμε να σας πούμε εμείς, τα συμπεράσματα δικά σας.  Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.