WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

#BringBackOurGirls: Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας


10 Μαΐου 2014

Σ΄όλο τον κόσμο χιλιάδες χρήστες, μέσα στους οποίους και αρκετοί επώνυμοι, αναρτούν φωτογραφίες στα social media, κυρίως Τwitter και Instagram με #BringBackOurGirls (φέρτε πίσω τα κορίτσια μας) και #RealMenDontBuyGirls (οι αληθινοί άντρες δεν αγοράζουν κορίτσια).

67541-150260

Αφορμή στάθηκε η απαγωγή 200 και πλέον μαθητριών από την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας. Τα κορίτσια είναι μεταξύ 12 και 15 ετών και φαίνεται ότι απήχθησαν από τους ενόπλους μετά από επίθεση στο χωριό με πυροβολισμούς. Τα μέσα αναφέρουν πως οι ένοπλοι έβαλαν τα κορίτσια στα φορτηγά μαζί με τα ζώα και τρόφιμα που πήραν από το χωριό. Ένα μήνα πριν η οργάνωση είχε απαγάγει και άλλα κορίτσια. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως στην κατοχή της έχει 276 κορίτσια.

PicMonkey Collage

Η απαγωγή έγινε στις 15 Απριλίου και τρεις εβδομάδες αργότερα, έκανε την εμφάνισή του ένα hashtag στο διαδίκτυο, το οποίο αναδημοσιεύτηκε σχεδόν 1 εκατομμύριο φορές. Το #BringBackOurGirls. Το συγκεκριμένο hastag άρχισε να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, ενώ η φωνή αυτή έγινε πιο δυνατή μόλις έγινε γνωστό ότι εκατοντάδες από τα κορίτσια αυτά γίνονται συνήθως σκλάβοι για σεξ σε ισλαμιστές στρατιώτες, ενώ άλλες πωλούνται στην αγορά για $12 δολάρια.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέβασε τη σελίδα bringbackourgirls.tumblr.com, ζητώντας από τους ανθρώπους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των κοριτσιών αυτών και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε αυτές, τις κόρες και τις αδελφές τους.

BnBoM47CUAEXbgz

Η είδηση αυτή ακούγεται ασύλληπτη στο δυτικό κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πως στο Ισλάμ συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και φυσικά δεν μπορεί να φανταστεί να συμβαίνει το ίδιο στη δική του χώρα, στη δική του γειτονιά, στα δικά του παιδιά. Μέσα στη δίνη της καθημερινότητας ξεχνάμε τα προβλήματα των χωρών αυτών και εστιάζουμε στα δικά μας. Τα οποία αν πάρουμε μολύβι και χαρτί και τα καταγράψουμε πιθανότατα να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είναι και τόσο τραγικά. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε; Η απάντηση βρίσκεται στα socialmedia μια μόνο φωτογραφία και ένα hastag κατάφερε να πει πολλά. Πολλά σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά το κόσμο που βρήκαν το πιο απλό τρόπο για να σταθούν δίπλα στις μητέρες αυτές. Ακόμα, και αν δεν είμαστε μαμάδες να κατανοήσουμε το μέγεθος της απώλειας, είμαστε άνθρωποι και μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος του πόνου και της αδικίας. Γιατί αν οι χώρες αυτές χρειάζονται χρόνο για να αλλάξουν, εμείς έχουμε το χρόνο να είμαστε δίπλα τους.

Για να βοηθήσετε στην εκστρατεία για την επιστροφή των μαθητριών, χρησιμοποιήστε το #BringBackOurGirls στα social media και για να μάθετε περισσότερα ενημερωθείτε από το tumblr της Διεθνούς Αμνηστίας εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.