WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί δυσκολεύεστε τόσο πολύ να μπείτε σε μία ερωτική σχέση;


10 Ιουνίου 2014

Όταν πηγαίνατε σχολείο τα πράγματα ήταν λίγο πιο εύκολα.

Η ερώτηση «Θες να τα φτιάξουμε;» ήταν απλή, ξεκάθαρη και to the point. Σας έδινε το δικαίωμα επιλογής και σας εξασφάλιζε ασφάλεια. Αν λέγατε ναι, τότε ήσασταν πλέον μαζί. Στις μέρες σας όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η ερώτηση αυτή όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά ούτε κάποια άλλη που να αποδίδει το ίδιο νόημα. Φόβος, εγωισμός, ανασφάλεια, έλλειψη επικοινωνίας, δυσκολία έκφρασης των συναισθημάτων, όλα αυτά μαζί δημιουργούν πρόβλημα στις ανθρώπινες σχέσεις. Και το χαρακτηρίζουμε ως πρόβλημα γιατί οι περισσότεροι θέλουν να κάνουν μια σταθερή σχέση αλλά δεν μπορούν.

Τι συμβαίνει λοιπόν και ενώ δηλώνουν την επιθυμία για μία σταθερή σχέση δεν μπορούν να την βρουν;

Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως τα άλυτα προσωπικά θέματα, τα οικογενειακά κατάλοιπα, η αυτοπεποίθηση, η δυσκολία στην επικοινωνία είναι μερικές αιτίες που εξηγούν τη δυσκολία αυτή.

Tι πρέπει να γίνει;

Τα άτομα που θέλουν να σταματήσουν τις εφήμερες σχέσεις και την απογοήτευση που ακολουθεί θα πρέπει να ψάξουν να βρουν την εσωτερική σύγκρουση που βρίσκεται στη βάση των λανθασμένων του αποφάσεων. Τα άτομο αυτά θα πρέπει να εξετάσουν με ειλικρίνεια τις πεποιθήσεις τους σχετικά με τις σχέσεις και το συναισθηματικό δέσιμο, ν’ αναζητήσει τι είναι αυτό που τα τρομάζει στην προοπτική μιας μακροχρόνιας συντροφικής σχέσης, ποιοι είναι οι φόβοι αλλά και οι προσδοκίες τους και να εντοπίσουν τα μοτίβα συμπεριφοράς τους που είναι υπεύθυνα για το σαμποτάρισμα των σχέσεων τους (π.χ το άτομο που δηλώνει ότι επιθυμεί μια σταθερή σχέση κι επιλέγει να ερωτευτεί κάποιον που μένει σε άλλη πόλη ή χώρα ή κάποιο άτομο ήδη δεσμευμένο).

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.