WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 6 πιο γνωστά λάθη του γάμου


27 Ιουνίου 2014

Απ ΄τα οποία μαθαίνουμε πολλά για τη σχέση και όχι μόνο.  

"Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα" λέγανε οι παλιοί και μάλλον έχουν δίκιο. Ο λόγος γι' όλα εκείνα που κάνουμε στη ζωή και μετά μετανιώνουμε. Η αλήθεια είναι πως δεν θα έπρεπε να μετανιώνουμε γιατί τα λάθη μας διδάσκουν. Μαθαίνουμε μέσα από τις εμπειρίες και γινόμαστε καλύτεροι. Μέσα λοιπόν απ΄την εμπειρία αυτή  διακρίναμε τα 6 πιο γνωστά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στο γάμο τους. Λάθη από βιασύνη, κακή εκτίμηση, υποτίμηση κάποιων καταστάσεων κτλ.

  1. Βιαστήκατε να παντρευτείτε. Είναι μία διαπίστωση που γίνεται μετά από χρόνια. Στην αρχή όλα μοιάζουν ιδανικά και τέλεια. Βιάζεστε να μείνετε μαζί, να ζήσετε τον γάμο σας, να πάτε το ταξίδι του μέλιτος, να φέρετε στη ζωή τα παιδιά σας. Στην πορεία όμως όταν αρχίσει ο ενθουσιασμός να φεύγει και τα πρώτα προβλήματα κάνουν την εμφάνισή τους, τότε αρχίζουν να εμφανίζονται και τα πρώτα ερωτηματικά. Μήπως έπρεπε να περιμένουμε; Μήπως αν δίναμε περισσότερο χρόνο στη σχέση μας να ήταν καλύτερα τα πράγματα σήμερα;
  2. Υποτιμήσατε την εξωτερική εμφάνιση. Ναι, η ομορφιά είναι υποκειμενικό θέμα. Είναι κάτι που χάνεται με τα χρόνια. Σημασία έχει ο εσωτερικός κόσμος του ανθρώπου, να έχει έντονη προσωπικότητα, χιούμορ, εξυπνάδα κτλ. Το θέμα όμως είναι πως τα πρωινά που ξυπνάτε και τον βλέπετε δίπλα σας πλέον δεν θα σας γοητεύει καθόλου.
  3. Ήταν μία κίνηση "πανικού". Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που φοβούνται την μοναξιά και γι΄αυτό προτιμούν να συμβιβάζονται. Μπαίνουν στη διαδικασία του γάμου αγνοώντας τις δυσκολίες της απόφασής τους. Απλά και μόνο γιατί μέσα σε μία σχέση νιώθουν ασφάλεια.
  4. Συνήθως, ο φόβος της μοναξιάς σχετίζεται με την χαμηλή αυτοπεποίθηση. Πολλοί σύντροφοι μετά από χρόνια, επειδή ακριβώς δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, αμφισβητούν τα όσα προσφέρουν στη σχέση. Δεν πιστεύουν ότι η αγάπη, το ενδιαφέρον και οι πράξεις τους αρκούν.
  5. Δυσκολία στην επικοινωνία. Είναι γεγονός πως τα περισσότερα ζευγάρια δυσκολεύονται στην επικοινωνία. Άλλα λέει ο ένας και άλλα καταλαβαίνει ο άλλος. Αυτό γίνεται γιατί δεν μιλούν ξεκάθαρα για όσα νιώθουν. Δεν εκφράζουν τη σωστή στιγμή τις ανάγκες και τα θέλω τους.
  6. Δεν ήσασταν έτοιμοι συναισθηματικά. Αυτό το καταλαβαίνετε στην πορεία. Ξαφνικά, νιώθετε εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση απ΄όπου δεν ξέρετε πως να δραπετεύσετε. Άγχη, δυσκολίες, προβλήματα στα όποια δεν γνωρίζετε πως να ανταποκριθείτε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.