WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3 tips για να διαπραγματεύεστε σωστά


5 Σεπτεμβρίου 2014

10380981_897269896967224_2423074239888046525_n.jpg

Είναι μερικές στιγμές που πρέπει να πάρετε μία μεγάλη απόφαση για τη ζωή σας. 

Και τότε έρχεστε αντιμέτωπες με τα όριά σας. Αξίες, αρχές και πιστεύω που σας δυσκολεύουν στο να πείτε το ναι ή το όχι. Τι θα "παζαρέψεις" και τι θα διεκδικήσεις; Μπορείς να συμβιβαστείς ή όχι; Τι θέτεις ως προτεραιότητα τότε; Περηφάνια, αξιοπρέπεια, εγωισμό, δόξα ή την επιβίωσή σου;

Συμβαίνει όμως αρκετές φορές να κάνετε σκόντο σ' όλα. Χωρίς να θέτετε όρια. Κάτι που δημιουργεί μια εσωτερική αναταραχή. Αισθάνεστε τότε αδικημένες, απογοητευμένες και δεν είστε ευχαριστημένες με τίποτα. Αν ρωτούσατε έναν ειδικό θα σας έλεγε πως δεν διεκδικείτε τις ανάγκες σας και κάτι τέτοιο προκαλεί άγχος και ένα συναισθηματικό χάος.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να ξέρετε ποιες είναι οι ανάγκες σας κάθε φορά και να προσπαθείτε να βάζετε τα όριά σας στις σχέσεις σας. Ερωτικές, φιλικές ή επαγγελματικές. Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες αλλά για ποιο λόγο επιλέγετε να κάνετε τόσο μεγάλες εκπτώσεις στα πιστεύω σας; Στο χρόνο και τα ενδιαφέροντά σας; Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να δεχτούν μία επαγγελματική πρόταση απλά και μόνο γιατί δεν θέλουν να νιώσουν τύψεις αργότερα εν μέσω οικονομικής κρίσης ή επειδή δεν μπορούν να πουν όχι. Δεν ξέρουν να λένε ‘όχι’ γιατί δεν πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα να καθορίσουν τι θα κάνουν με το χρόνο τους ή το ταλέντο τους. Το "όχι" όμως είναι μια μαγική λεξούλα που πάνω απ΄όλα δείχνει αυτοσεβασμό. Αν επιλέξετε να πείτε όχι δεν σημαίνει ότι είστε σνομπ, ψυχρές, σκληρές ή απόμακρες. Δεν είναι πάντα εύκολο να αρνηθείτε κάτι που δεν σας αρέσει αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον λόγο που λέτε το ναι. 

Και κάτι ακόμη:

  • Όχι αλλά…:Το ‘όχι’ δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διαπραγματευτείτε. Ίσα ίσα σημαίνει πως σας δίνει την ευκαιρία να αντιπροτείνετε. Είναι συνώνυμο του "ναι μεν αλλά...". Ακούστε με προσοχή την πρόταση που σας γίνεται και προτείνετε τη δική σας εκδοχή.
  • Μπορείτε να πείτε όχι λόγω κακού συγχρονισμού. Μπορεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να μην είστε σε θέση να δεσμευτείτε για κάτι ή να αναλάβετε κάτι. Για ποιο λόγο να αγχωθείτε ή να ρισκάρετε να χαρακτηριστείτε στο μέλλον ως αναξιόπιστες; Πείτε ένα ξεκάθαρο όχι και να είστε σίγουρες πως αν κάτι είναι να γίνει, θα ξανάρθει.
  • Υπάρχουν και φορές που το όχι μπορεί να ειπωθεί και χωρίς εξηγήσεις ή διαπραγματεύσεις. Με ευγένεια μπορείτε να αρνηθείτε κάτι που δεν σας εκφράζει και δεν σας αντιπροσωπεύει. Είναι σεβαστό και να ξέρετε πως σίγουρα θα εκτιμηθεί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.