WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Προσωπική ζωή ή καριέρα;


6 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσο μπορεί ακόμα να βασανίζει το ερώτημα αυτό τις γυναίκες; Γιατί επικρατεί η φήμη πως η επαγγελματική επιτυχία πρέπει να συνοδεύεται από μοναξιά; Ποια είναι τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν μια γυναίκα επιτυχημένη στον τομέα της; Μια έρευνα που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα, οδηγήθηκε σε 6 συμπεράσματα σχετικά με τους άνδρες, τις γυναίκες και τη σχέση τους με την επαγγελματική επιτυχία αλλά και τον προσανατολισμό τους στη δημιουργία οικογένειας. Τα συμπεράσματα αυτά έρχονται να δώσουν κάποιες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αλλά και να καταρρίψουν μερικούς μύθους. 

  1. Όλο και λιγότερες γυναίκες μπερδεύουν τις σχέσεις, το γάμο ή τα παιδιά στο κυνήγι της επιτυχίας τους. Καταρρίπτοντας το μύθο πως το βιολογικό ρολόι τις θέλει στο σπίτι να μεγαλώνουν τα παιδιά τους.
  2. Ενώ οι γυναίκες επιλέγουν την καριέρα τους και αφοσιώνονται σ΄αυτήν, αφήνοντας στην άκρη το project οικογένεια, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους άντρες.  Μάλιστα, το 86% των ανδρών θεωρεί επιτυχία την απόκτηση οικογένειας.
  3. Κάτι που παρατηρήθηκε στην έρευνα και δημιουργεί πρόβλημα είναι πως το οι περισσότεροι άνθρωποι, που επιθυμούν την επαγγελματική επιτυχία, δεν αποσυνδέονται από την δουλειά τους πότε. Ακόμα, και όταν είναι εκτός δουλειάς δεν είναι παρόντες στην προσωπική τους ζωή. Από άγχος, συνήθεια, ανασφάλεια, τσεκάρουν συνεχώς τα email ή συνεχίζουν να δουλεύουν.
  4. Τα δύο φύλα ορίζουν και αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον εαυτό τους στο χώρο. Oι άντρες αναφέρουν πως νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και νιώθουν έντονα την επιθυμία να δημιουργήσουν οικογένεια. Οι γυναίκες απ΄την άλλη, περιγράφουν πως είναι καλές ακροάτριες, πιστές, συνεργάσιμες και ευτυχισμένες.
  5. Οι γυναίκες βιώνουν περισσότερο άγχος από τους άντρες στην διαχείριση των οικονομικών. Καθώς, έχουν την ευθύνη των υποχρεώσεων του σπιτιού. Εκείνες γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες.
  6. Οι σύγχρονες γυναίκες δηλώνουν πιο φιλόδοξες από ποτέ. Αυτή η πεποίθηση έρχεται σε αντίθεση με την φήμη που καλλιεργεί η προηγούμενη γενιά, χαρακτηρίζοντας τις σημερινές γυναίκες τεμπέλες και ατομίστριες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.