WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

3+1 πράγματα που σας αγχώνουν περισσότερο


14 Σεπτεμβρίου 2014

Εντοπίστε τα  και απαλλαγείτε από αυτά. 

Υπάρχουν παράγοντες που σας αγχώνουν. Σας βάζουν σε μία διαδικασία να τρέχετε να προλάβετε και πολλές φορές να τερματίσετε πρώτοι αλλά δεν γνωρίζετε το λόγο γι΄όλο αυτό. Έχετε στο μυαλό σας τα ηλεκτρόνια, που γυρνάνε σαν τρελά; Κάπως έτσι είστε και εσείς. Όμως, τι είναι αυτό που σας αγχώνει τόσο; Τι μπορεί να ταράξει τις σταθερές σας και φοβάστε τόσο πολύ; Όταν αλλάζει η ισορροπία των πραγμάτων στην ζωή σας είναι λογικό να δημιουργούνται συναισθήματα όπως, ανασφάλεια, φόβος, αγωνία, άγχος. Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματα αυτά; Αρχικά, θα πρέπει να εντοπίσετε την πηγή του κακού. Πώς γίνεται; Με την μέθοδο του «μπακάλη», κοινώς χαρτί και μολύβι. Γράψτε ποιοι είναι μεγαλύτεροι σας φόβοι. Ποια είναι η κύρια αιτία που βιώνετε έντονο στρες στη ζωή σας. Με αυτό το τρόπο κάνετε μια αρχή. Φέρνετε κατάματα το φόβο σας.

  • Οικονομική ανασφάλεια, ανεργία:  Σημάδι των καιρών η οικονομική κρίση που είναι γεγονός αλλά κυρίως ο αντίκτυπος που έχει στις ζωές όλων μας όπως ανεργία, προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα που προκύπτουν από τη σταδιακή μείωση μισθών και συντάξεων, ήταν το σπίρτο σε μια κοινωνία που ήδη είχε αρκετά προβλήματα. Είναι δύσκολο και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το αντίθετο. Το θέμα είναι τι θα κάνετε από κει και πέρα; Αφήνετε να σας βγάλουν από το παιχνίδι; Μένετε και παραπονιέστε για την αδικία και στην τραγική κατάσταση που βρίσκεστε; Ή προσπαθείτε να δείτε όσο πιο δημιουργικά μπορείτε την περίοδο αυτή; Να κάνετε πράγματα. Να δράσετε με κάποιο τρόπο.
  • Workaholics vs ζωή: Μπορεί να μην ήταν επιλογή σου, αλλά έγινες. Τα laptop και τα smartphone ήρθαν για να κάνουν τη ζωή μας πιο πρακτική αλλά τελικά μας κράτησαν πια αλυσοδεμένους με το γραφείο. Άγχος, αγωνία, τηλέφωνα, είστε μονίμως σε εγρήγορση για να προλάβετε να απαντήσετε. Γυρνάω σπίτι μου και ηρεμώ, παίζω με τα παιδιά μου, μιλάω με το σύντροφό μου, αποτελούν πλέον σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο ακατόρθωτο αν το ξανά σκεφτείτε. Χρειάζεται απλά τρόπο. Βγείτε για ένα περίπατο και μην πάρετε μαζί σας το κινητό. Ή προσπαθήστε να μπείτε στα emails καθόλου το Σαββατοκύριακο. Σεβαστείτε τον ελεύθερο σας χρόνο και μην «μεταφερθείτε» πάλι στο γραφείο.
  • Προσπαθείτε να αγγίξετε την τελειότητα. Το κυνήγι της τελειότητας σε επαγγελματική αλλά και σε προσωπική ζωή σας φορτώνει με στρες. Και το καλύτερο της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει η τελειότητα. Αντιθέτως, υπάρχει ένα απέραντο περιθώριο για βελτίωση. Αφήστε τον εαυτό σας να κάνει και κανένα λάθος. Δεν βοηθάει σε τίποτα να αγχώνεστε για να γίνουν όλα όπως πρέπει. Και αν πρέπει να το δείτε ως «πρέπει»,  τότε πρέπει να χαλαρώσετε. Είδατε δεν διαφέρει πολύ από τον τρόπο σκέψης σας!
  • Όταν λείπει το πάθος. Μια έννοια παρεξηγημένη γιατί συχνά συνδέεται με τα πάθη, δηλαδή τις κακές συνήθειες. Κι όμως το πάθος είναι η δυναμική που πρέπει να έχετε στη ζωή σας ώστε να αποφορτίζεστε. Είναι ότι σας ευχαριστεί και ότι σας κάνει να νιώθετε ανάλαφροι. Πρόσωπο, πράγμα ένα όνειρο ή ένας στόχος. Δείξτε πάθος στο πιο όμορφο ταξίδι. Στο ταξίδι της ζωής σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.