WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να κάνετε restart


5 Ιανουαρίου 2015

Η νέα χρονιά ξεκίνησε και οι περισσότεροι έχουν κάνει τον απολογισμό τους γι΄όλα εκείνα που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα αλλά και γι' όσα σκοπεύουν να πετύχουν. Παρόλα αυτά είναι αρκετοί εκείνοι που τείνουν να διστάζουν να προχωρήσουν στη ζωή τους. Προτιμούν να αγκυροβολούν στο παρελθόν παρά να τολμούν να αλλάξουν τα πράγματα. Νιώθουν φόβο για το μέλλον και ανασφάλεια.  Όχι άδικα. Ωστόσο, ο Βιετναμέζος δάσκαλος  Θιτς Νατ Χαν έχει διατυπώσει μία αρκετά ενδιαφέρουσα άποψη σχετικά με το παρελθόν και μέλλον: «Σκεπτόμενοι το παρελθόν μπορούμε να βιώσουμε αισθήματα μεταμέλειας ή ντροπής, και σκεπτόμενοι το μέλλον, αισθήματα επιθυμίας ή φόβου. Όμως όλα αυτά τα αισθήματα αναδύονται στην παρούσα στιγμή και την επηρεάζουν. Το περισσότερο καιρό, το αποτέλεσμα που προξενούν δε μας βοηθάει να είμαστε ευτυχισμένοι ούτε να νιώθουμε ικανοποιημένοι. Χρειάζεται να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα αισθήματα. Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το παρελθόν και το μέλλον συναντιούνται στο παρόν και, αν ασχοληθούμε με την παρούσα στιγμή, θα μπορέσουμε επίσης να αλλάξουμε και το παρελθόν και το μέλλον».

Οι παρακάτω 6 τρόποι στοχεύουν στο να σας βοηθήσουν στο νέο σας ξεκίνημα:

  • Δείτε την θετική πλευρά των πραγμάτων: Οι άνθρωποι που δεν έχουν κίνητρα τείνουν να βλέπουν την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Καλό είναι να αρχίσετε να αξιολογείτε τις ικανότητές σας με ειλικρίνεια αλλά και τη δυσκολία ή όχι μιας πρόκλησης που έχετε να αντιμετωπίσετε.
  • Κάθε αρχή και δύσκολη. Μπορεί να σας αγχώνει το νέο ξεκίνημα και το άγχος να σας αποσυντονίζει. Μην εστιάσετε όμως εκεί. Προσπαθήστε να επικεντρώσετε την προσοχή σας στα θετικά της προσπαθείας σας και στο αποτέλεσμα.
  • Μην βάζετε μη ρεαλιστικούς στόχους: Πολλοί θα έλεγαν ότι όποιος βάζει μη ρεαλιστικούς στόχους συνήθως πετυχαίνει επαγγελματικά, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό είναι λάθος.
  • Οne step by the time. Όσο πιο πολύπλοκο είναι το "σχέδιο δράσης" που έχετε στο μυαλό σας τότε πιο εύκολα κινδυνεύετε να χαθείτε σ΄αυτό. Στην αρχή προσπαθήστε να κάνετε απλά βηματάκια.
  • Μην χάνετε ευκαιρίες. Είναι σημαντικό να βλέπετε πότε είναι το σωστό timing για να τολμήσετε να κάνετε πράγματα. Να διεκδικήσετε ακόμη και να δημιουργήσετε τις ευκαιρίες που θα σας οδηγήσουν στο επόμενο βήμα.
  • Πολλοί άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά για να φτάσουν τους στόχους τους. Είτε από κούραση είτε από απογοήτευση, δεν θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Για αυτό αποφασίστε πως για να δείτε αποτελέσματα πρέπει να προσπαθήσετε πρώτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.