WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7 συμβουλές για να επιβιώσετε στον εργασιακό σας χώρο


19 Ιανουαρίου 2015

face2.jpg

Είναι πολύ εύκολο να σας τραβήξει το σύστημα και να χάσετε τόσο τη δική σας ταυτότητα όσο και το πάθος για δουλειά. Η ρουτίνα δεν πλήττει μόνο παντρεμένα ζευγάρια αλλά κάθε τομέα της ζωής σας όπου υπάρχει καθημερινή τριβή. Είναι σύνηθες λοιπόν άνθρωποι που εργάζονται πολύ καιρό σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο να χάσουν το ενδιαφέρον τους και τη διάθεσή τους για δουλειά. Κι όσο πιο πολύ αφεθούν στη δίνη της καθημερινότητας τόσο πιο δύσκολο μπορούν να σταματήσουν να στροβιλίζονται ανώφελα. Πώς λοιπόν μπορείτε να επιβιώσετε στον εργασιακό σας χώρο και να μειώσετε τον κίνδυνο να βρεθείτε στην παραπάνω δύσκολη θέση; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν στο να θέσετε όρια αλλά και να βρείτε διεξόδους. 

  • Αρχικά, προσδιορίστε τις προσωπικές σας αξίες. Οι αξίες είναι αυτές που σας προσφέρουν την μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση. Η ευχαρίστηση που φέρνουν είναι βαθιά, αφού έρχονται φυσικά και επομένως δεν δημιουργούν καμία εσωτερική σύγκρουση. Η εσωτερική σύγκρουση θα δημιουργηθεί μπροστά σε κάποια κρίση και σε μία αλλαγή. Τότε είναι σημαντικό να έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας και να δείτε για ποιο λόγο «υποτιμάτε» κάποια αξία σας, είναι σημαντικό εκείνη τη στιγμή να κάνετε «έκπτωση» σε μία αξία που έχει μεγάλη σημασία για εσάς ή όχι; Αν δεν έχετε ενημερότητα της κατάστασης και τι επιλέγετε να κρατήσετε εκείνη τη στιγμή και τι όχι, αυτό θα σας οδηγήσει σε μια εσωτερική αποδιοργάνωση.
  • Στη συνέχεια, προσπαθήστε να επιλέγετε ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα. Έτσι, μπορεί να συζητάτε πράγματα που σας απασχολούν και να παίρνετε νέες ιδέες.
  • Επίσης, μη φοβάστε να ρωτάτε γιατί. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να αμφισβητεί και να αναρωτιέται. Καθώς μεγαλώνουμε και «ωριμάζουμε», πολλοί από μας πασχίζουμε να καταπνίξουμε ή να αρνηθούμε την φυσική μας περιέργεια. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο. Αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα. Ρωτήστε κάποιον που να γνωρίζει. Ο εγκέφαλος σας θα είναι πιο χαρούμενος και θα εκπλαγείτε από το πόσες ευκαιρίες και λύσεις θα εμφανιστούν ως δια μαγείας στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.
  • Είναι εξίσου σημαντικό να πιστέψετε στον εαυτό σας. Όταν το κάνετε αυτό θα δείτε πως οι ιστορίες και τα πιστεύω σας μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά. Είστε ικανοί να καταφέρετε οτιδήποτε αποφασίσετε πως έχει νόημα για εσάς. Μην μένετε στη σκιά από φόβο.
  • Βρείτε ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή. Μόλις εντοπίσετε τις εσωτερικές σας αξίες, αναδιοργανώστε την δουλειά και τις δραστηριότητές σας με βάση αυτές. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε περισσότερη ισορροπία στη ζωή σας, τότε ξεκινήστε από να φτιάχνετε ένα πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα για την μέρα σας. Αποφύγετε να σπαταλήσετε πολλές ώρες σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης ή διαλείμματα για καφέ. Θα εκπλαγείτε με το πόσο χρόνο θα εξοικονομήσετε. Να είστε ανοικτοί σε ρεαλιστικές αναπροσαρμογές των φιλοδοξιών σας αναλόγως. Αναλάβετε μόνο όσα μπορείτε να διαχειριστείτε με άνεση και εντός φυσιολογικού ωραρίου.
  • Ένα εξίσου σημαντικό να μάθετε να βάζετε όρια. Τα όρια μας βοηθούν να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και τις αξίες μας.
  • Αναγνωρίστε το μερίδιο ευθύνης σας. Παρατηρήστε τα επαναλαμβανόμενα λάθη σας και αλλάξτε τα. Το να ξεφύγετε από τον φαύλο κύκλο του παρελθόντος σας είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσετε να καλωσορίσουμε καινούργιες εμπειρίες στη ζωή σας. Επίσης, να θυμάστε πως οι κατηγόριες και να πετάτε το μπαλάκι στους άλλους δεν είναι βοηθητικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.