WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6+1 πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε στον εαυτό μας


9 Μαρτίου 2015

9bc5a6bec811a2cd130bc181ca843a01.jpg

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μέσα μας έναν μικρό σαδιστή που για ποικίλους λόγους στρέφεται αποκλειστικά και μόνο σε εμάς τους ίδιους. Ενώ υπάρχουν μικρές και απλές κινήσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας, πολλές φορές εμμένουμε σε λάθος στάσεις που μας κρατάνε πίσω. Αν νιώθετε πως έχετε βαλτώσει και πως πρέπει να κάνετε κάποιες αλλάγές στη ζωή σας, ξεκινήστε με μερικά "μην" στον ίδιο σας τον εαυτό.

1. Μην αποφεύγετε τα προβλήματά σας. Αντιμετωπίστε τα τώρα, χωρίς περιστροφές. Δεν είμαστε φτιαγμένοι για την άμεση επίλυση όλων όσων μας ταλαιπωρούν, μπορεί να στενοχωριόμαστε και να θρέφουμε αυτοκαταστροφικά συναισθήματα, μα θέλουμε χρόνο για να δράσουμε. Η προτροπή έχει να κάνει με την συρρίκνωση του χρόνου που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

2. Μην συναναστρέφεστε ανθρώπους-βαμπίρ. Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και η ζωή σας πρέπει να γεμίζει με όμορφους ανθρώπους που σας αγαπούν και σας αποδέχονται όπως είστε. Μην περιβάλλεστε από ανθρώπους που θέλουν να "ρουφήξουν" από εσάς καλή ενέργεια, ευτυχία ή επιτυχία ή θέλουν να σας κάνουν δοχείο της γκρίνιας και της μιζέριας τους.

3. Σταματήστε να βάζετε τις δικές σας ανάγκες σε 2η μοίρα. Πάντα οι άλλοι έχουν προτεραιότητα, τα παιδιά εχουν πολλές ανάγκες, το σπίτι συνεχόμενη ενέργεια, η δουλειά συγκέντρωση και δόσιμο, οι φίλοι κάνουν παράπονα... Που είστε εσείς μέσα στις ημερίσιες προτεραιότητές σας;

4. Μην παραπονιέστε και μην λυπάστε τον εαυτό σας. Δεν είμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε κακοτοπιές στη ζωή. Σίγουρα όταν κοιτάξουμε γύρω μας πόσοι άνθρωποι κινούνται στο δρόμο, καταλαβαίνουμε πως ο καθένας έχει μια ιστορία και σίγουρα κάποιν πόνο. Από τον δρόμο της μεμψιμοιρίας, ίσως θα ήταν πιο φρόνιμο να διαλέξετε το δρόμο της βελτίωσης του εαυτού σας.

5. Σταματήστε να είστε ανταγωνιστικοί και ζηλιάρηδες. Ναι, σίγουρα κάποιοι γύρω μας έχουν πολύ περισσότερα χρήματα, λιγότερα κιλά, ακριβότερα αμάξια και πολύ πιο όμορφα σπίτια. Μα εσείς έχετε τη δική σας ιστορία και τη δική σας περιουσιά και λέγοντας περιουσία, εννοούμε υλικά και μη αγαθά. Αν καθήσετε να το σκεφτείτε, σίγουρα έχετε κάτι αξιοζήλευτο.

6. Σταματήστε να σκέφτεστε πως δεν είστε έτοιμοι για μια αλλαγή. Ποτέ δεν θα είστε 100% έτοιμοι και η κωλυσιεργία μόνο κακό μπορεί να σας κάνει.

7. Σταματήστε να φοβάστε πως θα κάνετε λάθος. Σίγουρα είναι καλύτερη η δράση από την αδράνεια. Εάν λοιπόν θέλετε να αλλάξετε κάτι στη ζωή σας, προχωρήστε, μην αναλώνεστε στις πιθανότητες αποτυχίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.