WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Tips για πιο ευχάριστη καθημερινότητα


31 Μαΐου 2015

free-time-11.png

Η ποιότητα και η τέρψη είναι το βασικότερο ζητούμενο στη ζωή. Για πολλούς ανθρώπους η ευτυχία σαν ένα συνεχόμενο και αδιάλειπτη κατάσταση δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο ευτυχισμένες πινελιές. Αυτό που υπάρχει όμως και μπορούμε να το έχουμε συνεχώς μέσα μας σαν πυξίδα είναι η ισορροπία και το αντίδοτο της ασθένειας των ημερών μας, της κατάθλιψης.

Μια από τις βασικότερες παραμέτρους για να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι και ισορροπημένοι είναι η διεκδίκηση και στη συνέχεια η αξιοποίηση προσωπικού χρόνου. Μειώστε ή ξεριζώστε εντελώς όλα αυτά που σας ρίχνουν την ψυχολογία και βρείτε χρόνο μόνο για τον εαυτό σας. Υπάρχουν απλοί τρόποι για να βρείτε θετικό χρόνο και να τον απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Για αρχή, πάρτε 2 κομμάτια χαρτί. Στο πρώτο γράψτε όλα όσα σας αγχώνουν και τα νιώθετε σαν εκκρεμότητες που αν λυθούν θα σας κάνουν να ηρεμήσετε όπως η τακτοποίηση της ντουλάπας ή να πάτε για το ετήσιο check up σας. Ξεκινήστε να "κλείνετε" αυτού του είδους τις τρύπες και θα δείτε πως η καθημερινότητά σας θα γίνει πιο χαλαρωτική και εύκολη. Στο δεύτερο χαρτί καταγράψτε όλα όσα σας κάνουν να αισθάνεστε πραγματικά καλά, τα απολαμβάνετε και δεν σας δημιουργούν άγχος.

Μέσα στην εβδομάδα πρέπει να τικάρετε ✓ 2 και από τις 2 λίστες. Αυτός είναι ο στόχος που με προσήλωση και πειθαρχία πρέπει να ακολουθείτε. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν μικρές καθημερινές αλλαγές. Αν η ρουτίνα σας επιβάλλει να πάτε π.χ. από αυτό το δρόμο, μια μέρα διαλέξτε άλλον ή μέσα στο αυτοκίνητο σταματήστε να σκέφτεστε τη δουλειά ή τα προβλήματα και αφεθείτε σε μια όμορφη μουσική. Να αναπνέεται σωστά και να μένετε συγκεντρωμένοι στην αναπνοή σας, δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Ο εγωισμός όταν μεταφράζεται ως αγάπη για τον εαυτό μας δεν είναι αρνητικό συναίσθημα. Σταματήστε να κάνετε πράγματα που δεν σας αρέσουν ή αντισταθμίστε τα κάνοντας περισσότερα από αυτά που απολαμβάνετε. Μάθετε να αναζητάτε δρόμους για να παρακάμψετε τα εμπόδια. Οι μικρές αλλαγές είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Τέλος μην παραλείπετε να προγραμματίζετε θετικές δραστηριότητες που σας γεμίζουν αισιοδοξία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.