WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8+1 πράγματα που μας κάνουν πιο έξυπνους


30 Μαΐου 2015

Use it or lose it.

Έρχονται στιγμές που λέμε και το νιώθουμε πως το μυαλό μας σταμάτησε.  Με τις κατάλληλες κινήσεις η επιστήμη απέδειξε πως όσο μεγαλώνουμε, υπάρχουν εγκεφαλικές λειτουργίες που βελτιώνονται καθώς ο αριθμός των νευρώνων και των νευρικών συνάψεων δε σταματάει ποτέ να μεγαλώνει. Τέτοιες είναι, για παράδειγμα, ο συγχρονισμός των δυο ημισφαιρίων, οι δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και ο έλεγχος των συναισθημάτων. Καλό λοιπόν είναι να γυμνάζουμε τον εγκέφαλό μας και να μην παραιτούμαστε, αντιθέτως θέτοντας μικρούς καθημερινούς στόχους, μπορούμε να γινόμαστε εξυπνότεροι.

Προσπαθήστε να καταπιάνεστε με κάτι καινούργιο συνεχώς και μάλιστα γνωστικού ενδιαφέροντος. Το να ξεκινήσετε μια ξένη γλώσσα ή μαθήματα ενός μουσικού οργάνου θα πατήσουν το refresh button του εγκεφάλου σας και θα αρχίσει να χαράζει νέα νοητικά αυλάκια.

Αφήστε τις απορίες σας να σας οδηγήσουν. Ικανοποιήστε την περιέργειά σας κι δώστε απαντήσεις σε ότι σας φαίνεται ενδιαφέρον μα το αγνοείτε. Με την καλή και στοχευμένη χρήση του διαδικτύου και των εφαρμογών, η βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων σας θα είναι ένα άμεσο γεγονός.

Συναναστραφείτε έξυπνους ανθρώπους. Σίγουρα οι μέρες θα είναι πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές...

Σταματήστε να λέτε "ναι" στα πάντα και γίνετε επιλεκτικοί. Το "στροφή στην ποιότητα" μεταφράζεται σε πράγματα που δεν είναι ανούσια και μπορούν να σας οδηγήσουν στην επιτυχία και στην οξυδέρκεια.

Αφήστε το μυαλό σας να παίξει παιχνίδια. Και με αυτό εννοούμε παιχνίδια μυαλού όπως το sudoku που αποδεδειγμένα ακονίζει το μυαλό και τη μνήμη.

Αντί για τηλεόραση, βάλτε μουσική. Μειώνοντας την τηλεόραση μισή ώρα κάθε μέρα, θα αυξήσετε την εγκεφαλική σας ταχύτητα 7%. Αντιθέτως, η μουσική σας χαλαρώνει, σας φτιάχνει το κέφι και ενισχύει τον εγκέφαλο προς την παραγωγικότητα.

Γυμναστείτε και τρώτε υγιεινά. Οι λιπαρές τροφές είναι γνωστό πως κουράζουν τον εγκέφαλο και τον κάνουν πιο υποτονικό και ράθυμο.  Να θυμάστε πως το 20% των συνολικών θερμίδων που λαμβάνουμε τις χρειάζεται ο εγκέφαλος. Για να εξασφαλίσετε όλα όσα έχει ανάγκη, ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε ωμεγα-3 λιπαρά οξέα, όπως τα λιπαρά ψάρια, βιταμίνη Ε όπως οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, και τροφές που διατηρούν σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης και εξασφαλίζουν καλή κυκλοφορία του αίματος, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα όσπρια.

Να διαβάζετε κάτι έντυπο με προτίμηση στα βιβλία. Το διάβασμα αποτελεί μια θαυμάσια απόδραση από το στρες και ασκεί τους διανοητικούς μύες. Βάλτε έναν εφικτό αναγνωστικό στόχο, όπως ένα βιβλίο στις 2 εβδομάδες. Θα μετανιώσετε που δεν είχατε υιοθετήσει νωρίτερα αυτή την συνήθεια.

Do some maths που λένε και οι Αμερικάνοι... Προσπαθήστε να κάνετε αριθμητικές πράξεις με το μυαλό σας σε καθημερινή βάση. Μην αφήνετε αυτή τη δουλειά σε ηλεκτρονικές συσκευές που σίγουρα προσφέρονται γύρω σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.