WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5+1 τρόποι για να ξεφορτωθείτε το stress των ημερών


6 Ιουλίου 2015

focus-concentration1.jpg

Το λεξιλόγιο των ημερών, οι σκέψεις και οι καθημερινές μας ενασχολήσεις μεταλλάχτηκαν πλήρως και μάλιστα σε αστραπιαίο χρόνο. Τα capital controls, οι διαπραγματεύσεις και τα σκαμπανεβάσματα των αγορών, θέλουν δεν θέλουν μας βάλανε στο χορό και το πρώτο και σίγουρο συναίσθημα που μας δωρίζουν μετά την ανασφάλεια είναι το άγχος.

Ας σταθούμε όμως λίγο κι ας σκεφτούμε. Ξέρετε πως το stress θρέφει τα καρκινικά κύτταρα; Γνωρίζετε πως συρρικνώνει τον εγκέφαλο και δεν μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις; Έχετε σκεφτεί πως εντείνει τα συμπτώματα κατάθλιψης και εξασθενεί τη μνήμη, αυξάνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών; Όλες αυτές κι ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις έχει το υπέρμετρο άγχος και είναι επιτακτική ανάγκη η αποφόρτιση και η εκτόνωση όλης αυτής της πίεσης.

Το άγχος δημιουργείται από εμάς τους ίδιους. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε μια κατάσταση και μεταφράζοντάς την σε κίνδυνο, είναι η γενεσιουργός αιτία του άγχους. Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως τίποτα δεν είναι το τέλος του κόσμου και πως σε κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση, τότε επιτυγχάνουμε τουλάχιστον νηφαλιότητα, εργαλείο άκρως χρήσιμο.

Να ενυδατώνεστε και να τρώτε σωστά. Τα extra λιπαρά βαραίνουν τον οργανισμό και γεννούν θλίψη κατά την πέψη. Υπάρχουν πολλές τροφές που θα σας ανακουφίσουν από το stress. Ο ύπνος σε αυτές της περιπτώσεις είναι σύμμαχος αν και η αϋπνία είναι το πρώτο σύμπτωμα σε στεσογόνες περιόδους. Πολεμήστε το με ένα χλιαρό ντουζ πριν τον ύπνο. Βάλτε λίγη κρέμα στα άκρα σας και κάντε λίγο μασάζ για να χαλαρώσετε το σώμα σας.

Τέλος, συζητήστε με ψύχραιμους ανθρώπους που δεν είναι τρομολάγνοι ή τρομοκρατημένοι. Μπορεί να είστε διπλά αγχωμένοι για το μέλλον σας, για τη δουλειά ή τα παιδιά σας και μόνο αδικαιολόγητες δεν είναι οι σκέψεις σας. Όλοι όμως ζούμε μια τρικυμία και οι έννοιες είναι κοινές. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μην βλάψουμε την υγεία μας, σωματική και ψυχική και όλα θα πάνε καλά!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.