WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η σπουδαιότητα των Διακοπών


22 Ιουλίου 2015

cyclades-milos-probatas-green-waters1.jpg

Αν και η έννοια των διακοπών δεν αναφέρεται μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές, ο περισσότερος κόσμος βρίσκει την ευκαιρία να πάει αυτή την περίοδο. Όλοι μας φέρνουμε στο μυαλό μας στο άκουσμα της λέξης "διακοπές" μια καταγάλανη θάλασσα σε κάποιο αγαπημένο νησί ή μέρος από τα τόσα που έχει η χώρα μας, ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα και τον εαυτό μας να απολαμβάνει με την αγαπημένη του παρέα τον καφέ που του αρέσει ή κάποιο cocktail σε μια σεζ λονγκ δίπλα στην θάλασσα. Η αλήθεια είναι πως με την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών σηματοδοτείται το τέλος μιας εργασιακής σεζόν και με το τέλος αυτών η έναρξη μιας νέας.

Είναι μια καλή ευκαιρία να ανταμείψουμε τον εαυτό μας για την δουλειά που έκανε όλο τον υπόλοιπο χρόνο, να χαλαρώσουμε, να ξεφύγουμε και κυρίως να διακόψουμε οτιδήποτε κάναμε στην καθημερινότητά μας που μας προκαλεί άγχος, ρουτίνα και κούραση. Κινητά, οδήγηση, υπολογιστής, μαγείρεμα, δουλειές στο σπίτι, εργασία. Το πρόγραμμα και η πειθαρχεία " ξεκουράζονται" αυτή την περίοδο! Η ανεμελιά, η τεμπελιά και η καλοπέραση έχουν την τιμητική τους!

Ας δούμε όμως τα ωφέλη που μας προσφέρουν οι διακοπές:

Βελτιώνονται οι πνευματικές μας ικανότητες. Ο νους μας αποφορτίζεται, αδειάζει και έτσι γίνεται πιο αποτελεσματικός. Ζητήματα που προηγουμένως μας φαίνονταν δύσκολα μπορούμε να τα διαχειριστούμε με άλλους τρόπους και έχουμε την δυνατότητα να λύσουμε ζητήματα που προηγουμένως μας δυσκόλευαν. Νέες ιδέες γεννιούνται μετά το πέρας των διακοπών.

Οι οικογενειακοί μας δεσμοί δυναμώνουν. Οι διακοπές αποτελούν την ιδανικότερη περίοδο να έρθουμε κοντά με τον σύντροφό μας και να περάσουμε στιγμές ανεμελιάς και παιχνιδιού με τα παιδιά μας. Το ζευγάρι έρχεται πιο κοντά και δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες εγκυμοσύνες σημειώνονται στην περίοδο των διακοπών.

Αποφεύγουμε καρδιακά νοσήματα και κατάθλιψη. Οι διακοπές ,μας προσφέρουν χαλάρωση και μειώνουν το άγχος δίνοντάς μας ένα διάλειμμα από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι γυναίκες που πηγαίνουν 2 φορές τον χρόνο διακοπές έχουν 8 φορές λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στεφανιαία νόσο από τις γυναίκες που δεν πάνε και 32% περισσότερες πιθανότητες για καρδιακά προβλήματα έχουν οι άντρες που δεν πηγαίνουν.

Η ενέργεια μας φτάνει στα ύψη αφού γεμίζουμε μπαταρίες και η παραγωγικότητα στην εργασία μας αυξάνεται με την επιστροφή μας.

Πριν λοιπόν αποφασίσετε πως οι διακοπές είναι περιττές, κυρίως την περίοδο που διανύουμε, σκεφτείτε πως τώρα όσο ποτέ άλλοτε το έχετε περισσότερο ανάγκη και μόνο πολυτέλεια δεν αποτελεί. Αν δεν ξεφύγετε λίγο από την καθημερινότητα και την πίεση, το χρόνιο άγχος θα το έχετε πάντα εκεί. Και άλλωστε μη ξεχνάτε πως για να πετύχουμε τους στόχους μας τα βασικά στοιχεία είναι η πειθαρχεία, οι σωστές επιλογές και οι τακτικές διακοπές. Δεν είναι τυχαίο που μεγάλες πετυχημένες εταιρείες (ασφαλιστικές, καλλυντικών προϊόντων) προσφέρουν 2-3 ταξίδια τον χρόνο σε όσους πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Χαρούμενες διακοπές!

Ευχαριστούμε την Άννα Σταματελάτου, Ψυχοθεραπεύτρια, 210-3600466-6972100906.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.