WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

29 Φεβρουαρίου και το δίσεκτο έτος: Τί λέει η παράδοση ότι πρέπει να αποφύγετε


29 Φεβρουαρίου 2016

Κάθε τέσσερα χρόνια, όπως και φέτος την Δευτέρα, ο Φεβρουάριος θα έχει 29 μέρες αντί για τις συνήθεις 28 και έτσι το έτος θεωρείται δίσεκτο. Σε πολλούς πολιτισμούς οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα δίσεκτο έτος φέρνει γρουσουζιά. Η ελληνική παράδοση προτείνει την αποφυγή σημαντικών βημάτων στη ζωή. Μπορεί όλα αυτά να είναι προλήψεις και αστικοί μύθοι, αλλά δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα αν φυλαγόμαστε! Δείτε παρακάτω τι δεν πρέπει να κάνετε το δίσεκτο έτος.

  1. Γάμος

Τα δίσεκτα έτη δεν είναι οι καλύτερες εποχές για να βάλετε νυφικό. Πιστεύεται ότι όσοι παντρεύονται τη συγκεκριμένη εποχή πάσχουν από κακοτυχίες. Επίσης, σύμφωνα με στατιστικές, οι γάμοι που γίνονται το δίσεκτο έτος δεν είναι τόσο ευτυχισμένοι. Η επιλογή είναι δική σας.

  1. Αλλαγή εργασίας

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η αλλαγή εργασίας το δίσεκτο έτος είναι κακή τύχη. Λοιπόν αυτό ακούγεται λίγο παρατραβηγμένο, κυρίως στην εποχή της κρίσης. Αν λοιπόν βρείτε μια καλύτερη δουλειά, γιατί να μην το ρισκάρετε; Εάν φυσικά είστε προκατειλημμένοι περιμένετε μέχρι το 2017.

  1. Παιδιά

Λένε ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί ή συλληφθεί το δίσεκτο έτος είναι επιρρεπή σε ασθένειες και είναι κακότυχα. Αν λοιπόν δεν θέλετε να το ρισκάρετε κάνετε υπομονή μέχρι να έρθει το 2017 και τότε βάλτε μπροστά για ένα μωράκι.

  1. Αγορά ενός σπιτιού ή αυτοκινήτου

Αν είναι στα σχέδια σας να αγοράσετε ένα σπίτι, καλό είναι να το αναβάλετε για την επόμενη χρονιά. Αν από την άλλη χρειάζεστε επειγόντως ένα σπίτι, τότε να είστε πολύ προσεχτικοί στην επιλογή σας. Το ίδιο ισχύει και για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Ίσως όλο αυτό είναι υπερβολικό και αποτελεί απλά μαι δεισιδαιμονία, αλλά φύλαγε τα ρούχα σου…

  1. Πάρτυ γενεθλίων

Αν έχετε γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου τότε είτε γιορτάστε τα μια μέρα πιο νωρίς ή πιο αργά είτε μη τα γιορτάσετε καθόλου. Σύμφωνα με τις προλήψεις αν τα γιορτάσετε στις 29 Φεβρουαρίου θα συμβεί κάτι κακό μέσα στον επόμενο χρόνο. Και πάλι μπορεί να είναι μια δεισιδαιμονία, αλλά γιατί να το ρισκάρετε;

  1. Πρόταση γάμου

Είθισται τη πρόταση γάμου να την κάνει ο άντρας. Αν όμως, έχετε σκοπό να προτείνετε φέτος στην αγαπημένη σας να σας παντρευτεί, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Ωστόσο πιστεύεται ότι στις 29 Φεβρουαρίου είναι η μοναδική ημέρα που μπορεί η γυναίκα να κάνει πρόταση γάμου! Κορίτσια πάρτε δαχτυλίδια, γονατίστε και πείτε αντίο στα στερεότυπα!

Τέλος, μη ξεχνάτε ότι κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του δεισιδαιμονίες και τους δικούς του μύθους. Αυτό που εσείς θα πιστέψετε είναι δική σας απόφαση, απλά να θυμάστε ότι όλα ξεκινούν από το μυαλό, είτε αφορά το δίσεκτο έτος, είτε την Παρασκευή και 13.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.