WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σεξ μαζί του για πρώτη φορά: Οι καλύτερες συμβουλές


18 Ιουνίου 2016

Τον είδες και σου άρεσε από τη πρώτη στιγμή, βγήκατε μερικά ραντεβού και έφτασε η μέρα να κάνεις το μεγάλο βήμα μαζί του, το σεξ! Η αλήθεια είναι ότι τη πρώτη φορά που κάνεις σεξ με κάποιον, νιώθεις λίγο αμήχανα και υπάρχει πάντα ο φόβος μήπως και δεν του αρέσεις. Επειδή όμως το σεξ πρέπει να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και για τα δυο φύλα, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα.

  • Πάρε τις κατάλληλες προφυλάξεις

Το πρώτο πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τη σεξουαλική επαφή είναι να σιγουρευτείς ότι φοράει προφυλακτικό. Μπορεί να σου ακούγεται παρωχημένο, όμως η προφύλαξη είναι το πιο σημαντικό και για τα δυο φύλα. Επίσης, οι γυναίκες έχουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, από ό,τι οι άνδρες.

  • Μην έχεις πάρα πολύ υψηλές προσδοκίες

Η πρώτη φορά μεταξύ δυο ανθρώπων που δεν γνωρίζονται και τόσο καλά, δεν είναι πάντα αυτό που περιμένεις, γιατί επικρατεί ο φόβος του αγνώστου. Έτσι μην περιμένεις από την πρώτη κιόλας επαφή να αγγίξεις την τελειότητα. Το σεξ βελτιώνεται στην πορεία, όσο γνωρίζεις το σώμα του άλλου και αρχίζετε να νιώθετε πιο άνετα, τόσο πιο καλό σεξ κάνετε.

  • Μην ξεχάσεις να απολαύσεις τα προκαταρκτικά

Αφού πήρες την απόφαση να κάνεις το μεγάλο βήμα, πρέπει να το απολαύσεις. Τα ερωτικά παιχνίδια είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σεξουαλικής επαφής. Φιλιά, χάδια, μασάζ, στοματικό σεξ, όλα αυτά είναι μέρος της εμπειρίας. Η διείσδυση δεν είναι το πρωταρχικό, αλλά αποτελεί μέρος του ερωτικού ταξιδιού.

  • Βεβαιώσου ότι ο κόλπος σου είναι αρκετά υγρός

Εάν έχεις πολύ άγχος μπορεί ο κόλπος σου να είναι πολύ ξηρός και να νιώσεις δυσφορία κατά τη διείσδυση. Επίσης η τριβή μπορεί να σκίσει το προφυλακτικό. Δυο είναι οι λύσεις: η πρώτη είναι να κάνεις πολλά προκαταρκτικά μέχρι να νιώσεις έτοιμη και η δεύτερη είναι να βάλεις ένα λιπαντικό.

  • Μην υποθέτεις ότι είναι έμπειρος

Μπορεί πριν από εσένα να είχε πολλές εμπειρίες, μπορεί να έχεις ακούσει απίθανες ιστορίες για εκείνον από τους φίλους του, όμως μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Ακόμα και αν είναι τόσο έμπειρος όσο λένε, η κάθε σεξουαλική επαφή είναι μοναδική.

  • Μην περιμένεις να έχεις οργασμό

Φυσικά τίποτα δεν αποκλείεται, όμως οι περισσότερες γυναίκες δεν έρχονται σε οργασμό όταν κάνουν σεξ με έναν νέο σύντροφο. Οι οργασμοί έρχονται όταν υπάρχει άνεση και οικειότητα. Μην είσαι λοιπόν βιαστική και μην απογοητευτείς αν δεν φτάσεις στην κορύφωση, γιατί η επόμενη φορά μπορεί να σου μείνει αξέχαστη.

  • Γέλασε

Πρώτη φορά με έναν νέο σύντροφο είναι λογικό να νιώθεις ντροπή και αμηχανία. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να σου προκαλέσουν γέλιο, ακόμα και όταν πάει να γίνει η επαφή. Μην πάρεις ύφος πορνοστάρ γιατί θα φανείς αστεία και αν δεν μπορείς να συγκρατήσεις το γέλιο σου, τότε γέλασε. Φρόντισε φυσικά να μην το πάρει στραβά, έτσι κι αλλιώς το σεξ έχει και την αστεία πλευρά του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.