WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες έχουν πρωινές στύσεις


25 Ιουνίου 2016

Bedroom-Newlywed-Photo-Shoot-3.jpg

Μόλις έχεις ξυπνήσει και ο σύντροφος σου έχει ορέξεις. Μα καλά σκέφτεσαι ακόμα δεν έχει ανοίξει τα μάτια του και θέλει σεξ; Τόσο πολύ με ποθεί; Δυστυχώς όμως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και για να πούμε τα πράγματα έτσι όπως είναι, όλοι σχεδόν οι άντρες ξυπνάνε με στύση, όχι μόνο ο δικός σου. Η πρωινή στύση, αυτό το μεγάλο μυστήριο παρατηρείται πιο συχνά στους έφηβους και στους νέους άντρες, γιατί τα επίπεδα των ορμονών τους είναι αυξημένα. Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στο λόγο που οι άντρες ξυπνάνε το πρωί και έχουν όρεξη για σεξ, παρόλα αυτά κάνουν τις παρακάτω 2 υποθέσεις.

  1. Όταν κοιμόμαστε ο εγκέφαλος βρίσκεται στη φάση REM ύπνου, όπου βλέπουμε όνειρα. Σε αυτή τη φάση στους άντρες συμβαίνουν οι νυχτερινές στύσεις και μαζί τους και η πρωινή, που όπως υποθέτουν οι επιστήμονες, αυτή η διαδικασία αποτελεί ένα τεστ του οργανισμού ότι όλα λειτουργούν σωστά. 
  2. Μια άλλη υπόθεση είναι ότι οι ορμόνες το πρωί είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα και έτσι οδηγούν στις πρωινές στύσεις. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι ο σύντροφος σου θα ξυπνήσει το πρωί με ορέξεις, αλλά όσο περνάει η ώρα θα ελαττώνονται. Αν μέχρι τώρα πίστευες ότι είσαι τόσο σέξι όταν ξυπνάς που τον ανάβεις, δυστυχώς δεν είναι αυτός ο λόγος. Όλα έχουν σχέση με τις ορμονικές και νευρολογικές διαδικασίες του αντρικού φύλου.  

Υπάρχει επίσης η πεποίθηση ότι οι πρωινές στύσεις συμβαίνουν όταν η ουροδόχος κύστη είναι γεμάτη. Οι πρόσφατες μελέτες δεν αποκλείουν εντελώς αυτή τη θεωρία, αλλά ούτε την υποστηρίζουν, την αφήνουν απλά στην άκρη. Η πραγματική αιτία παραμένει άγνωστη, αλλά η πιο επικρατέστερη αντίληψη είναι ότι η πρωινή στύση είναι το αποτέλεσμα της διακοπής του ύπνου, καθώς οι άντρες διανύουν το στάδιο REM.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι όταν ένας άντρας ξυπνάει το πρωί και είναι σε διέγερση, είναι απολύτως φυσιολογικό. Ενώ το αντίθετο θα μπορούσε να αποτελεί μια ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα στυτικής λειτουργίας. Με απλά λόγια είναι σαν το κάτω σύστημα να λέει «Καλημέρα! Είναι όλα υπό έλεγχο»!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.