WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες δεν θέλουν να φοράνε προφυλακτικό


4 Αυγούστου 2016

Bedroom-Newlywed-Photo-Shoot.jpg

Όλοι μας γνωρίζουμε, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζουμε, ότι σεξ χωρίς προφύλαξη είναι πολύ επικίνδυνο, λόγω της μετάδοσης των σεξουαλικών νοσημάτων και λοιμώξεων. Και ενώ τη χρήση του προφυλακτικού θα πρέπει να την υιοθετούμε όλοι μας ανεξαρτήτου φύλου, μια νέα μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες δεν θέλουν να φοράνε προφυλακτικό. Και το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι όσο πιο ελκυστική είναι η γυναίκα, τόσο αυξάνεται και η προθυμία των αντρών για ελεύθερο σεξ.

Η μελέτη διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Southampton και στο Πανεπιστήμιο του Bristol, και οι ερευνητές έδειξαν φωτογραφίες γυναικών σε 51 άντρες, ζητώντας τους να τις βαθμολογήσουν από το 0 έως το 100 ανάλογα με το πόσο ελκυστικές τις βρίσκουν. Στη συνέχεια τους ζήτησαν να εκτιμήσουν ποιες μπορεί να έχουν μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια και με ποιες θα κοιμόντουσαν χωρίς προφύλαξη.

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Όσο πιο κοντά ήταν η γυναίκα στο 100, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες ήταν να κοιμηθούν μαζί της οι άντρες χωρίς να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό. Ο επικεφαλής της έρευνας αποκάλυψε επίσης, ότι πολλοί θα κοιμόντουσαν με μια ελκυστική γυναίκα, ακόμα και αν πίστευαν ότι έχει κάποιο σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι μεγάλο ποσοστό των ανδρών επηρεάζονται από τη θηλυκότητα της γυναίκας και μπορούν να πάρουν απερίσκεπτες αποφάσεις. Επίσης, η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί ένα καλό εργαλείο για την ένταξη ή την αύξηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.