WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να κρατήσεις ενεργή τη σεξουαλική σου ζωή όταν προσπαθείς να μείνεις έγκυος


27 Οκτωβρίου 2016

f44feafff86ad731-untitled-141721.jpg

Μπορεί να έχεις περάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεξουαλικής σου ζωής χωρίς να σκεφτείς τη μητρότητα. Έτσι όταν πάρεις, αν την πάρεις, την απόφαση να μείνεις έγκυος, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι ότι θα κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις και θα νιώθεις μια ελευθερία, ζώντας ανεπανάληπτες σεξουαλικές στιγμές. Δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει πάντα. Γιατί ενώ μερικές γυναίκες μένουν έγκυες αρκετά γρήγορα, κάποιες άλλες μπορεί να αγωνίζονται για να τεκνοποιήσουν. Και αν ανήκεις στη δεύτερη ομάδα ανθρώπων, το πάθος το διαδέχεται το άγχος. Είναι απολύτως φυσιολογικό να ανησυχείς για το αν μπορείς ή όχι να μείνεις έγκυος και επίσης είναι λογικό όλο αυτό το στρες να επηρεάζει τη σεξουαλική σου ζωή.

Από την άλλη μεριά αν το σκεφτείς πιο ψύχραιμα, θα καταλάβεις ότι η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια σου να μείνεις έγκυος. Κάνοντας διασκέδαση το σεξ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη σχέση σου με το σύντροφο σου.

Δοκίμασε τις παρακάτω συμβουλές για να κρατήσεις ζωντανή τη σεξουαλική σου ζωή όσο προσπαθείς να αποκτήσεις μωράκι.  

  • Οργάνωσε μια «καυτή εβδομάδα»

Η ωορρηξία συνήθως διαρκεί για 12 έως 48 ώρες, αλλά είσαι δυνητικά γόνιμη για έως και επτά ημέρες, διότι το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει στον κόλπο για πέντε ημέρες. Πλέον μπορείς να δεις πότε είσαι σε ωορρηξία, άρα μόλις το καταλάβεις κάνε πιο πικάντικη τη σεξουαλική σου ζωή, ώστε να διαρκέσει όλη την εβδομάδα. Για παράδειγμα:

Δευτέρα:  Παιχνίδι ρόλων

Τρίτη:  Φόρα τα νέα εσώρουχα

Τετάρτη: Κάνε σεξ οπουδήποτε, αλλά όχι στο υπνοδωμάτιο

Πέμπτη: Δέσε τα μάτια του συντρόφου σου

Παρασκευή: Παρακολούθησε μαζί με το σύντροφο σου μια πικάντικη ταινία

Σάββατο: Μίλησε λίγο πιο τολμηρά κατά τη διάρκεια της επαφής

Κυριακή: Κάνε μασάζ

  • Δοκίμασε νέες στάσεις

Για να νιώθεις χαλαρή, να κρατάς το μυαλό σου μακριά από τις αρνητικές σκέψεις και να έχεις μια ενεργή σεξουαλική ζωή, πρέπει  να ξεφύγεις από τη ρουτίνα. Και θα το πετύχεις εάν εντάξεις νέες στάσεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και αν έχεις στερέψει από ιδέες αγόρασε ένα βιβλίο για να μάθεις νέες στάσεις.

  • Φτιάξε ένα παιχνίδι

Ενδεχομένως αναρωτιέσαι τι παιχνίδι θα μπορούσες να φτιάξεις και να αφορά το σεξ. Μια εύκολη ιδέα είναι να κόψεις χαρτάκια και να γράψεις στο καθένα μια ερωτική σου φαντασίωση. Βάλε τα χαρτάκια σε ένα βάζο και κάθε φορά τράβα εσύ ή ο σύντροφος σου από ένα χαρτάκια και κάντε πράξη αυτό που είναι γραμμένο.

Η διαδικασία απόκτησης ενός μωρού πρέπει να είναι ευχάριστη και να μην επικεντρώνεσαι στα αρνητικά. Όσο πιο χαλαρή νιώθεις τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνεις έγκυος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.