WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί οι γυναίκες δεν κάνουν σεξ από το πρώτο ραντεβού


22 Δεκεμβρίου 2016

2016-05-03-0035.jpg

Οι γυναίκες συχνά αναγκαζόμαστε να κρύψουμε τις πραγματικές μας επιθυμίες γιατί φοβόμαστε τις επιπτώσεις και γιατί η κοινωνία δεν έχει αποδεχθεί πλήρως τη σεξουαλική αυτονομία μας. Για να είμαστε ειλικρινείς έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, παρόλα αυτά πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να κρίνουν αρνητικά τις γυναίκες που κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού. Οι περισσότεροι έχουν ακόμα απαρχαιωμένες ιδέες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε όσο αφορά τη σεξουαλική μας ζωή. Το σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι κατακριτέο, όπως είναι και ο αριθμός των αντρών που έχει κάνει σχέση μια γυναίκα.

Όμως ακόμα και οι άντρες καταπιέζουν πολλές φορές τις επιθυμίες τους γιατί δεν θέλουν να προσβάλουν μια κοπέλα και να πιστέψει ότι την πλησιάζουν με σκοπό να κάνουν σεξ. Και από την άλλη μεριά οι γυναίκες δεν θέλουν να τρομάξουν τους άντρες και έτσι κρύβουν την επιθυμία τους να κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού.

Σημασία δεν έχει αν κάνετε ή όχι σεξ από νωρίς, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ο λόγος που το κάνετε. Θέλετε απλά να προσθέσετε μια νέα εμπειρία στο ρεπερτόριο σας; Θέλετε να εξερευνήστε τη σεξουαλικότητα σας; Θέλετε να μάθετε από την αρχή αν ταιριάζετε με τον άλλον στο κρεβάτι; Όταν είστε σε θέση να καταλάβετε γιατί κάνετε σεξ τότε δεν θα σας ενδιαφέρει και τι θα πει ο κόσμος και επίσης θα το απολαμβάνετε  χωρίς ενοχές. Για το πότε θα κάνουμε σεξ δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν να κάνουν σεξ από το πρώτο ραντεβού, αλλά τους συγκρατεί το αίσθημα ενοχής ενώ κάποιοι άλλοι είναι εντελώς απενεχοποιημένοι. Το σημαντικό είναι να παίρνετε μια απόφαση με βάση τα δικά σας συναισθήματα και όχι με βάση το τι θα πουν ή τι θα σκεφτούν οι φίλοι, οι γνωστοί και οι συγγενείς. Μόνο αν κάνετε αυτό που πραγματικά πιστεύετε και θέλετε, μόνο τότε θα είστε αληθινά ευτυχισμένες. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.