WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σχέση εξ αποστάσεως: Πώς να τη διατηρήσεις


31 Δεκεμβρίου 2016

love-writing-gift-letter.jpg

Χρησιμοποίησε το τηλέφωνο

Το τηλέφωνο αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα επικοινωνίας, οπότε πρέπει να το χρησιμοποιείς όσο πιο συχνά μπορείς. Και επειδή δεν είναι πάντα φθηνή η επικοινωνία, καλό είναι να κοιτάξεις το συμβόλαιο σου, ώστε να το προσαρμόσεις ανάλογα με τις περιστάσεις. Και μην ξεχνάς ότι η καθημερινή επικοινωνία είναι ένα από τα βασικά πράγματα για να πετύχει μια σχέση εξ αποστάσεως.

Γράψε γράμματα

Οι λέξεις σε μια οθόνη είναι απρόσωπες, ενώ όταν βρίσκονται στο χαρτί παίρνουν με ένα  μαγικό τρόπο μορφή, σα να ζωντανεύουν ξαφνικά. Ωραία είναι τα μηνύματα του κινητού και τα emails, αλλά είναι ακόμα πιο ωραίο να αιφνιδιάσεις το σύντροφο σου γράφοντας του ένα ερωτικό γράμμα. Μπορεί να μην το έχεις συνηθίσει, αλλά αν το τολμήσεις, θα δώσεις τεράστια χαρά στο έτερο σου ήμισυ.  

Κανόνισε την επόμενη συνάντηση

Μπορεί να έχεις μόλις φύγει από κοντά του, όμως είναι πολύ ρομαντικό να έχετε ήδη κανονίσει πότε θα ξαναβρεθείτε. Η αναμονή σας γεμίζει με ενθουσιασμό και ελπίδα και κρατάει τη φλόγα ζωντανή.

Συζητήστε έστω και αν είστε μακριά

Οι καυγάδες είναι μέρος μια υγιούς σχέσης, εφόσον δεν γίνονται συστηματικά και δεν ξεπερνάνε κάποια όρια.  Ακόμα και όταν είστε μακριά ο ένας με τον άλλον δεν πρέπει να αφήνεις τα παράπονα σου να συσσωρεύονται, με σκοπό να τα συζητήσεις από κοντά. Μίλησε στο σύντροφο σου εδώ και τώρα, ώστε όταν βρεθείτε να μην έχετε τίποτα που θα μπορεί να καταστρέψει τις πολύτιμες στιγμές που λαχταρούσατε και οι δυο τόσο καιρό.

Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά

Είναι γεγονός ότι εφόσον ζείτε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωριστά, ο καθένας θα διατηρεί τη ζωή του στην πόλη ή χώρα που ζει. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπαίνουν ανάμεσα σας, για αυτό είναι σημαντικό να δείχνεις κατανόηση και να μη νευριάζεις με το παραμικρό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αποτυχίας μιας σχέσης από απόσταση, οφείλεται στην αντίληψη που έχουν οι περισσότεροι ότι γενικά αυτές οι σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης. Μόνο όταν κρατάς θετική στάση και πιστεύεις στη σχέση σου, θα μπορέσεις και να τη διατηρήσεις. Μην αφήνεις τους τρίτους να σε επηρεάζουν, γιατί η κάθε σχέση είναι μοναδική, όπως και ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.