WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ποιες τροφές να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής


26 Ιανουαρίου 2017

img-2015.jpg

Και αν πάρουμε σαν παράδειγμα την Kim Basinger και τον Mickey Rourke στην ταινία «9 ½ εβδομάδες», θα διαπιστώσουμε ότι η λίστα με τα τρόφιμα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, είναι αρκετά μεγάλη. Όμως, οι επιδρομές στην κουζίνα σε αναζήτηση των μη συμβατικών sex toys, δεν είναι πάντα καλή ιδέα, γιατί στην πραγματική ζωή όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία, εγκαύματα μέχρι και σε μολύνσεις. Αν λοιπόν θέλετε να πειραματιστείτε, κάντε το τουλάχιστον με το σωστό τρόπο και δείτε ποια τρόφιμα είναι καλό να αποφεύγετε.

Οτιδήποτε γλυκό σε υγρή ή ημίρρευστη μορφή. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα τρόφιμα για να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του σεξ είναι η σοκολάτα, το βούτυρο, η σαντιγί, το μέλι. Η ιδέα να αλείψετε το σύντροφο σας με σοκολάτα ή σαντιγί, φαίνεται αρκετά δελεαστική. Και όντως έτσι είναι, αρκεί να αποφύγετε την περιοχή του γυναικείου κόλπου. Αυτές οι τροφές μπορεί να αλλάξουν το PH του κόλπου σας και να σας κάνουν επιρρεπείς σε βακτηριακές λοιμώξεις. Επίσης, η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης κολπίτιδας.

Φρούτα και λαχανικά. Όσο καλά και να πλύνετε τα φρούτα ή τα λαχανικά, δεν είναι και τόσο ασφαλές να τα χρησιμοποιήσετε στα προκαταρκτικά. Και αυτό γιατί ακόμα και αν είναι πλυμένα εξακολουθούν να έχουν βακτήρια που μπορούν να μολύνουν τον κόλπο. Μια λύση είναι να τοποθετήσετε προφυλακτικό στο εν λόγω τρόφιμο, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

Οτιδήποτε πικάντικο. Οι πικάντικες τροφές μπορεί να ερεθίσουν τους βλεννογόνους και να ξηράνουν τον κόλπο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αιδοιοκολπίτιδα, μια φλεγμονή του κόλπου που έχει ως αποτέλεσμα την κολπική έκκριση, τον κνησμό και τον πόνο.

Σε οτιδήποτε είστε αλλεργικοί. Μπορεί να σας ακούγετε περίεργο, αλλά δεν είναι απαραίτητο να φάτε μια τροφή για να εμφανίσετε αλλεργικές αντιδράσεις. Υπάρχουν τροφές που μόλις έρθουν σε επαφή με το σώμα ή τις εισπνεύσετε μπορεί να σας προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας.

Το αλκοόλ. Είναι μια πρόκληση να γιορτάσετε τη σημερινή νύχτα ρίχνοντας σαμπάνια σε εσάς και στον σύντροφο σας. Όμως πριν το κάνετε πράξει, προστατέψτε τον κόλπο σας. Το αλκοόλ, όπως και οι πικάντικες τροφές, μπορεί να οδηγήσει σε αιδοιοκολπίτιδα.

Το φαγητό μπορεί να είναι μέρος της σεξουαλικής σας ζωής, αρκεί να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής και να προστατεύετε τον κόλπο σας.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.